Bu Yil Çiftlerin Gözdesi 5 Yil Solmayan Gül

Bilecik’te çiçekçi Sertaç Sezer, 14 Subat Sevgililer Günü öncesi çiftlerin 5 yil solmayan gülleri tercih ettiklerini söyledi.

Bu Yil Çiftlerin Gözdesi 5 Yil Solmayan Gül
14 Subat Sevgililer Günü’ne sayili günler kala çiçekçilerde de tatli bir telas basladi.

Bu yil tek kirmizi gül 40 TL’den satilirken, Bilecik’te 20 yildir çiçekçilik yapan Sertaç Sezer, Sevgililer Günü öncesi geçtikleri yillara göre alinan siparislere göre islerin düsük oldugunu anlatti. Sezer, “Bütün sektörde oldugu gibi bizim sektörde de tabi ki fiyatlarda artisimiz var. Bu sene gül olarak tek gülü 30 liraya ambalajsiz sekilde, ambalajli sekilde 40 liradan satmaktayiz. Tabi ki buket seklinde de fiyatlarimiz degismekte adet olarak. Karisik buketlerimizde içinde papatyali güllü olan buketlerimiz 100-500 TL arasinda degismektedir. Bunun haricinde genelde orkide de tercih edilmelidir” dedi.



“5 yil solmayan gül”

Sezer açiklamasinin devaminda soklu sekilde cam fanuslara koyulan güllerin 5 yil solmadigi anlatarak, “Solmayan gül dedigimiz teraryumlarimiz var. Bu gül 5 yil solmuyor. Sevgili konsepti olarak hazirladigimiz teraryumlarimiz var. Genelde kaktüslerle sukulentlerle yaptigimiz teraryumlarimiz var. Bunlar da tercih edilmektedir. 14 Subat’ta her sene oldugu gibi bu sene de en çok tercih edilen çiçek olarak gül gitmektedir. Bu yüzden güllerimizi fazlasiyla tedarik ettik. Müsterilerimizin hizmetine sunmaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA