Balikçi Tezgahlarinda Durgunluk

Ordu’da, artan balik fiyatlari sonrasi tezgahlarda hareketlilik azalirken, balikçilar en çok istavrit baligina talep oldugunu belirtiyor.

Balikçi Tezgahlarinda Durgunluk
1 Eylül tarihinde baslayan avlanma sezonu ile balikçilarin yüzü istavrit baligi ile güldü. Sezon baslarinda kimi zaman 10 liraya kadar gerileyen istavrit baligi talebi arttirirken, bu sezon az avlanan hamsi ise kimi zaman tezgahlarda 60 liraya kadar yükseldi. Balikçilar, artan fiyatlar nedeniyle islerde durgunluk yasandigini belirterek, en uygun baligin istavrit oldugunu, bu nedenle en fazla istavrite talep oldugunu ve kilograminin 30 liradan satildigini ifade ediyor.

Ordulu balikçi Gökmen Ceylan, bu yil hamsinin beklentileri karsilamadigini belirterek, istavrit baliginin ise sezon basindan bu yana tezgahlarda oldugunu söyledi.

Hamsinin, araliklarla tezgahlardaki yerini aldigini kaydeden Ceylan, “Suan en uygun baliklardan olan istavrit çok fazla talep görüyor. Bunun yaninda mezgit baligina da talep var. Hamsi zaten bu sezon vatandaslarin ve balikçilarin beklentisini karsilamadi. Bunlar yerli baliklar ve sürekli taze olarak geliyor. Geçen sezona göre islerde azalma var ancak insanlar yine de balik tüketiyor” dedi.

Öte yandan tezgahlarda istavrit 30, tirsi 40, mezgit 30-35, somon 70, çipura 80, levrek ise 90 liradan satiliyor.
Kaynak: İHA