(Özel) Eksi 15 Derecede Bisikletle Uludag'a Tirmandilar
Istanbul’dan Bursa’ya gelen iki bisikletçi genç; tipi ve soguga aldiris etmeden Uludag’a tirmandi. Yogun kar ve tipide eksi 15 derecede gerçeklesen müthis tirmanis bisikletçiler tarafindan an be an kaydedildi.

Geçtigimiz hafta yogun kar yagisi ve soguk altinda yaklasik 5 saat süren Mudanya’dan Uludag tirmanisinda 53 kilometre pedal çeviren iki bisikletçi macera dolu zorlu sürüste tecrübelerini paylasti. Ilk defa yasadigi bu sogukta bisiklet sürüsünün önemli bir tecrübe oldugunu belirten Güler, 1900 metreye çikma mücadelesinin harika oldugunu belirtti.
Özellikle milli park girisinden sonra havanin birden degistigini ifade eden Güler, hava sicakliginin -10 dereceye, hissedilen sicakligin ise -15 derecelere düstügünü mataradaki sularin, mont, eldiven ucu ve buflarin dondugunu, yasanan tipi yüzünden 1 metre önünü göremedigi zamanlarin oldugunu ve zorlandiklarini söyledi.
Inen araçlarin temkinli davranmasi ve yogun trafigin olusmasindan dolayi buzlu yolda Uludag’dan inis düsüncesinden vazgeçtiklerini dile getiren Güler, "Oteller Bölgesi’ne ulasinca jandarmaya durumu anlattik. Tur otobüsleri ile görüsüp asagiya indik" dedi.
Iki maceraci arkadasin kask ve aktüel kameralariyla kaydettikleri görüntüler de izleyenlere heyecan dolu anlar yasatti
