Gazi başçavuşun yaşama azmi duygulandırdı!

Şanlıurfa Suruç'ta görev yaparken yanına düşen bomba sonucu kalbi duran ve beyin hasarı oluşan gazi Başçavuş Ufuk Taşçı (52) hayata sıkı sıkı tutundu. Taşçı'nın eşi Aliye Taşçı, çok sevdiği hemşirelik mesleğini bıraktı ve eşiyle bir bebek gibi ilgileniyor.

Gazi başçavuşun yaşama azmi duygulandırdı!
Astsubay Kıdemli Başçavuş Ufuk Taşçı, 2014 yılının Kasım ayında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınır hattında görev yaparken, yanına bomba düşmesi sonucu kalbi durdu. Taşçı'nın oksijensiz kalan beyin hücrelerinde hasar oluştu. Müdahale ile yeniden hayata dönen Taşçı, Ankara'ya sevk edildiği sırada yeniden kalbi durdu. Yaşama azmiyle tekrar hayata tutunan Taşçı, konuşamasa da, istediği hareketleri yapamasa da hayatta kalmayı başardı.

'FİŞİNİ ÇEKELİM DEDİLER AMA KABUL ETMEDİM'

Gazi Ufuk Taşçı'nın eşi Aliye Taşçı geçen zor süreci anlattı. Konya'da yaşayan 2 çocuk annesi Taşçı, "O dönem Kobani olayları vardı. Patlamadan sonra kalbi durmuş ve uzun süre beyni oksijensiz kalmış. Şanlıurfa'dan sonra durumu ağırlaşınca GATA'ya sevk edildi. Uçakta da tekrar kalbi duruyor ama yeniden hayata döndürülüyor. 6 ay kadar GATA'da yoğun bakımda kaldı. Bitkisel hayatta kaldı. Doktorlar yaşaması için çok umutlu konuşmadı. Sürekli olarak ataklar geçiriyordu, kalbi duruyordu. Fişini çekmek istediler ama ben bunu kabul etmedim. Allah'ın verdiği canı o alır dedim. Ufuk bir süre sonra göz teması kurmaya başladı. Doktorlar bile inanmak istemedi, şaşırdılar. Mucize olarak düşündüler. Ancak sonra gördük ki tepki vermeye başladı. Fiziki tedavi alıyoruz. 8 yıldır kendi imkanlarımızla da kök hücre tedavisi, daha başka tedavileri de denemeye çalışıyoruz. Çok zor dönemlerden geçtik. Gece sabaha kadar ayaklarını tutardım. İstemsiz hareketler yapıyordu. Dili boğazına kaçmasın diye başında sabahladım. Bunun yanında iki tane çocuğumuz var. Onlarla da ilgilenmem gerekiyordu" dedi.

ÇOK SEVDİĞİ MESLEĞİNİ BIRAKTI

Yetkililerin hemşirelik mesleğini yapabilmesi için kendisine çok yardımcı olduğunu da anlatan Aliye Taşçı, "Buna da şükür çocuklarım babasız kalmadı. Bizi yalnız bırakmadı. Hayatta kalabilmek için var gücüyle mücadele ediyor. Daha önce düşmanla mücadele etti şimdi de hastalıkla mücadele ediyor. Devletimiz sağ olsun her türlü ilgiyi gösterdi bize. Mesleğimi devam ettirebilmem için her türlü kolaylığı sağladılar. Ama benim eşimin yanında durmam gerekiyordu. O nedenle sevdiğim mesleğimi bıraktım" ifadelerini kullandı. Aliye Taşçı, kendisinin de daha önce gönüllü olarak sınır ötesinde görev aldığını sözlerine ekledi.