Adina Kredi Çekip Dolandirmak Istediler Ama Sert Kayaya Çarptilar
Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde 58 yasindaki Fikri Zor, adina 47 bin lira kredi çekerek, kendisini polis ve savci olarak tanitan telefon dolandiricilarinin agina düsmekten son anda kurtuldu.

Ilçeye bagli kirsal Akbayir Mahallesi’nde ikamet eden Fikri Zor’un, ev telefonu aksam saatlerinde çaldi. Telefona, Zor’un kizi bakti. Telefonun diger ucundaki sahis, kendisini Elbistan Ilçe Emniyet Müdürlügü’nde görevli komiser olarak tanitti. Sahte komiser, Zor’un adina FETÖ ile isbirligi yapan kisiler oldugunu tespit ettigi yalanini söyledi.
Ayni anda, Zor’un esinin de cep telefonu çaldi. Arayan Elbistan Adliyesi’nde görev yapan özel yetkili bir savci yalanina basvurdu. Hem anne hem de kizi ile konusan dolandiricilar, baba Fikri Zor’la görüsmek istediklerini söyledi.
Kizi da, babasini arayarak durumu anlatti. Mesaisini tamamlayip eve dönen Zor, ilk basta dolandiricilarin anlattiklari karsisinda saskina döndü. Zor’u, gerçek polis ve savci olduklarina inandirmak isteyen sebeke üyeleri, Elbistan Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Elbistan Adliyesi’nin santral numarasinin aynisiymis gibi görünen yurt disi kaynakli telefonla da aradi. Telefondaki diger sebeke üyeleri, adliye ve emniyetten aradiklarini söyleyen sahte polis ve savcinin sahte sicil numaralarini bile verdi.
Dolandiricilar, 3 taraftan kiskaca aldiklari Zor’a, hakkindaki sorusturmanin ilerlemesi için adina kredi çekilecegini ve telefonuna bir mesaj gelecegini söyledi.
Zor da, hesabi olan bankanin iletisim merkezini arayarak adina kredi çekilip çekilmedigini sordu. ‘Adiniza 47 bin lira kredi onaylanmis’ cevabini alan Zor, görevlinin, ‘dolandirilmis olabilirsiniz’ sözü üzerine telefondaki süphelilere sezdirmeden hemen jandarmanin yolunu tuttu.
Yaklasik 3 saat boyunca ailenin tüm fertlerini telefonda tutan dolandiricilar, Zor’un krediyi onaylamamasi üzerine ‘tutuklanacagi’ yalanina basvurdu. Zor, dolandiricilarin tüm söylediklerini kulak arkasi edip solugu Elbistan Ilçe Jandarma Komutanligi’nda aldi. Kendisini, esini ve kizini arayan sahislardan sikayetçi olan Zor, dolandiricilarin kullandiklari yöntem ve organizenin karsisinda sasirmamanin elde olmadigini söyledi.
‘Az kalsin ben de yalanlarina kaniyorum’ diyen Fikri Zor, “3 kisi ayni anda öyle organize sekilde konustu ki bizimle, bir an inanacak gibi oldum. 3 saat boyunca telefonu kapatmadan sürekli konustular bizimle. Hem savci hem de polisim diyen sebeke üyeleri vatan, millet ve bayrak söylemlerini kullaniyorlardi. Ailemle ilgili, mal varligimla ilgili her seyi biliyorlardi. Bana bunlari tek tek anlattilar. Bu durumu ögrenen oglum hemen tanidigi bir savci ile görüstü. O da hiçbir kamu görevlisinin bu sekilde para istemeyecegini söyledi.
Müsteri hizmetlerindeki kadin, sebekeye düstügümü ve telefonu kapatmami söyleyince hemen jandarmaya gittim. Bu kisilerden sikayetçi oldum” seklinde konustu.
Tüm vatandaslardan bu türlü dolandiricilik olaylarina karsi dikkatli olmalarini isteyen Zor, “Bu dolandiricilarin kurdugu tuzaga düsseydim on binlerce liramdan olacaktim. Devletin ne savcisi ne de polisi ve hiçbir kamu görevlisinin bir vatandastan para istemeyecegini aklimizdan çikarmayalim. Insallah, gerçek polislerimiz bu dolandiricilari yakalar ve gerçek savcilarimiz da geregini yaparak onlari hak ettikleri cezaya çarptirirlar” ifadelerini kullandi.
