Kütahya Kalesi'nde Kablo Ve Projektör Ampulü Hirsizligi

Kütahya’da, Hisar Kalesi’nin isiklandirmasinda kullanilan 400 metre aydinlatma kablosu ile birlikte 8 adet projektör ampulü kimligi belirsiz kisi ya da kisiler tarafindan çalindi.

Kütahya Kalesi'nde Kablo Ve Projektör Ampulü Hirsizligi
Hirsizlar, Kütahya Kalesi, Türk bayraginin bulundugu alanda, 400 metre 5x4 NYY bakir kablo ile birlikte, 8 tane 400 watt projektör ampulü ve camini çaldilar.

Olay yerinde inceleme yapan Kütahya Emniyet Müdürlügü ekipleri, olayi aydinlatilmasi ve zanlilarin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Belediyeden yapilan açiklamada, "29 Ekim 2020 tarihinde isiklandirmasi yapilarak, Kütahya’nin görünümünü degistiren Kütahya Kalesi’ne yapilan emekler, ne yazik ki kendini bilmez kisi ya da kisiler tarafindan sabote ediliyor. Sehrin görüntüsünü bir gerdanlik gibi süsleyen Kütahya Kalesi isiklandirma projesi, tüm Kütahyalilari memnun etmisti. Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’in göreve gelir gelmez baslattigi isiklandirma projesi 29 Ekim 2020 tarihinde açilmisti. O günden bugüne sehrin siluetine farklilik kazandiran isiklandirma projesinde, bazi kisi ya da kisiler tarafindan kablo ve ampulleri çalindi. Yasanan hirsizlik olayi sonrasinda tamir ve bakim sürecinde, Kütahyali vatandaslar Kütahya Kalesi’nin bir bölümünü karanlik içinde göremeyecek. Tamir ve bakim çalismalari hizli bir sekilde baslatilan kalede, Kütahya Kalesi’nin tamami yeniden aydinlanacak" denildi.
Kaynak: İHA