Firtinanin Tahribati Güz Yüzüne Çikti

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde firtinanin da etkisiyle olusan dalgalar sonrasinda sahil kisminda bulunan is yeri büyük zarar gördü. Tahribatin boyutu firtinanin siddetini gözler önüne serdi.

Firtinanin Tahribati Güz Yüzüne Çikti
Kastamonu’nun Karadeniz sahil kesiminde etkili olan firtinanin olusturdugu tahribat ortaya çikti. Zaman zaman etkisini arttiran firtina sebebiyle dev dalgalar sahili dövdü. Karadeniz Sahil Yolunun geçtigi Çatalzeytin ilçesinde sahilde de siddetli firtina sebebiyle kaldirimin yarisi koparak denize karisti. Kaldirimla birlikte alanda bulunan çocuk oyun parki da denize sürüklendi.

Dalgalar sebebiyle sahilde istinat duvari çökerken bir is yeri büyük zarar gördü. Dalgalar nedeniyle bir bölümü çöken is yerinde büyük hasar olustu.

Ilçede ayrica sahil kiyisinda bulunan Atatürk Aniti zarar görmemesi için tedbir amaçli Çatalzeytin Belediyesi ekipleri tarafindan yerinden söküldü.

Siddetli firtina sonrasinda olusan dalgalarin olusturdugu tahribat firtinanin etkisini yitirmesi sonucu ortaya çikti.

Ilçede ikamet eden emekli ögretmen Ergün Usta, “Çatalzeytin’de sahilde 1987 yilinda yapilan istinat duvarinin altindan oyulmasi sonucu burada bulunan çocuk oyun parki yikildi. Dalgalarin sahili dövmesi nedeniyle kaldirim göçtü. Burada hemen yani basinda bulunan kafe de büyük tehlike atlatti. Burada göçük, kafelerin oldugu alana dogru devam edecegi gibi görünüyor. Dalgalar yükseldikçe buradaki kaldirim ve yol göçtü. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan buradaki istinat duvarinin ihalesi daha öncesinde yapilmisti. Fakat sahildeki istinat duvarinin yapiminin bir kismi tamamlandi ama bir kismi bitirilemedi. Müteahhit firma isi tamamlayamadi. Istinat duvarinin yapilan kesiminde herhangi bir sorun yok ama yapilmayan yerinde ne yazik ki göçükler olustu. 1987 yilinda yapilan bu istinat duvari Karadeniz’in azgin dalgalarina artik dayanamayarak göçükler olustu. Burada bulunan isletme sahiplerini de magdur ediyor. Insanlar korkuyor. Biran önce buradaki istinat duvarinin da baslanilarak bitirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA