Denizli'de Egitim Faaliyetleri Degerlendirildi

Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklesen toplantida 2021-2022 egitim-ögretim yilinin birinci dönemi degerlendirildi, ikinci dönem çalismalarida planlandi. Denizli’de 188 bin 5 ögrenci ile 15 bin 297 ögretmen ikinci döneminde ders basi yapti.

Denizli'de Egitim Faaliyetleri Degerlendirildi


Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda gerçeklesen toplantida il milli egitim müdür yardimcilari, sube müdürleri, 19 ilçe milli egitim müdürleri ile sube müdürleri hazir bulundu. 2021-2022 egitim-ögretim yilinin birinci döneminin degerlendirildigi ve ikinci dönem çalismalarinin planlandigi toplantida Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, “2021-2022 egitim-ögretim yili ikinci dönemi 7 Subat 2022 itibari ile basladi.

Ilimizde 793 resmi ve özel egitim kurumundaki 10 bin 226 derslikte egitim ögretim gören 188 bin 5 ögrenci ile 15 bin 297 ögretmen 2021-2022 Egitim-Ögretim Yili’nin ikinci döneminde ders basi yapti. Bakanligimiz ve bilim kurulunun tedbir ve tavsiyeleri ile birinci dönemde yüz yüze egitimi kesintisiz bir sekilde devam ettirdik. Ikinci dönemde de ayni sekilde yüz yüze egitimi devam ettirerek, hijyen ve temizlik tedbirlerine en üst seviyede önem göstererek okullarimizin en güvenli alanlar olmasini devam ettirecegiz. Meslek liselerimiz salgin sürecinde üretim çarkini durdurmayarak okullarimizin ve halkimizin ihtiyaç duydugu alanlarda üretim yaptilar. Yeni dönemde de meslek liselerimiz üretime devam ediyorlar” dedi.



“Hedefimiz 2022 yili sonunda kütüphanelerimizde 1 milyon 250 bin adet kitaba ulastirmak”

Denizli’de okullarda kütüphanede bulunan kitap sayisinin artacagini söyleyen Müdür Ekici, “Bakanligimizin ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsaminda ilimizde 131 okulumuz kütüphaneye kavustu. Bundan sonraki sürecimiz kütüphanelerimizi kitaplarla zenginlestirmektir. Suna inaniyorum ki kütüphanelerde bulunan her bir kitap ögrencilerimizin ufkunu açarak gelecegine isik olacaktir. Denizli olarak 2022 yili sonunda il geneli okullarimizdaki kütüphanelerimizde bulunan kitap adetini 1 milyon 250 bin kitaba ulastirmak hedefimiz. Kütüphanelerimizi olustururken ayni zamanda geri dönüsüm malzemelerini kullanarak yaptigimiz kütüphanelerimizde çevre bilincinden yola çiktik ve kaynaklarin sinirsiz olmadigina degindik. Her ilçemizde en az bir tane olacak sekilde ilimize 21 adet Sifir Atik Temali Kütüphane kazandirdik” diye konustu.



“Tüm kademe ve sinif seviyesindeki ögrencilere yardimci kaynak paketi açildi”

Yardimci kaynak destek paketinin Subat ayi itibariyle açildigini belirten Müdür Ekici, “Milli Egitim Bakanligimiz, Ekim ayi itibariyla hazirladigi yardimci kaynaklari her ay ögrenci ve ögretmenlerin istifadesine sunuyor. Yardimci kaynak paketlerinde etkinlik kitaplari, ögretmen kilavuz kitaplari, çalisma sorulari, beceri temelli testler, merkezi sinava yönelik örnek sorular, etkilesimli sorular, tekrar testleri, YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçiklari yer aliyor. Tüm kademe ve sinif seviyesindeki ögrencilere yönelik olarak hazirlanan Subat ayi yardimci kaynak paketi internet adresinden erisime açildi. Subat ayi besinci yardimci kaynak destek paketinde 2. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler için 8 bin 500 soru yer aliyor. Bu kaynaklar ile ögrencilerin derste isleyecekleri konulari pekistirmeleri, uzaktan egitimde olusan ögrenme kayiplarinin telafi edilmesi ve ögrenme süreçlerine katki saglanmasi amaçlaniyor. Devletimizce yapilan yasal düzenleme ile saglanan avantajlar, mesleki egitim merkezlerine ilgiyi artirdi. Düzenleme sonrasi mesleki egitim merkezlerine kayitli ögrenci sayisi yüzde yüz artti. 2021 yili Aralik ayi sonunda 3308 sayili Mesleki Egitim Kanunu’nda yapilan degisiklikle mesleki egitim merkezleri ögrenciler için çok daha cazip hale geldi. Yasada yapilan degisiklikle mesleki egitim merkezine kayit yaptiran bir ögrenci okurken aylik yaklasik bin 275 TL ücret aliyor. Üç yilin sonunda kalfa olanlar ise yaklasik 2 bin 125 TL gelir elde edebiliyor. Bu ücretlerin tamami devlet tarafindan ödeniyor. Ayrica, tüm ögrenciler is kazalari ve meslek hastaliklarina karsi sigortalaniyor. Bir gün okulda, dört gün isbasinda egitimin verildigi merkezlerde edinilen deneyim, istihdam oranlarina da yansiyor. Mezunlarin yüzde 88’i istihdama katilmis durumda. Tüm bunlara ek olarak mesleki egitim merkezlerine kayit yaptirmak için yas sinirlamasi olmamasi da büyük avantaj olusturuyor. 3308 sayili Meslek Egitim Kanunu’nda yapilan yeni düzenlemeler mesleki egitim merkezlerini güçlendirerek is gücü piyasasinin ihtiyaç duydugu insan kaynaginin yetistirilmesinde yeni bir dönem baslatti. Bu, ülkemizde istihdami artiracak tarihi bir adimdir. Bakanligimizca mesleki egitim merkezlerinin sundugu imkanlari tanitmak ve tüm gençlerimizin, ailelerin yeniliklerden haberdar olmasi için kapsamli bir çalisma baslatildi” dedi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konusmasinin ardindan müdür yardimcilari ve sube müdürleri, yapilan çalismalarda ve mevzuat uygulamalarinda farklilik olusmamasi açisindan bilgilendirmelerde bulundu.
Kaynak: İHA