Alanya Belediyesi EMITT Fuarinda Yerini Aldi
25’inci Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari (EMITT) kapilarini açti. Yaklasik 30 ülke, onlarca sehrin ve isletmenin katildigi fuarda Alanya standi yogun ilgi görüyor.

Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari iki yil aradan sonra kapilarini açti. Fuarda ülkeler, sehirler ve ilçeler; tarihini kültürünü, turizmini ve yöresel ürünlerini taniyor. 12 Subat’a kadar sürecek fuarda turizmi ile öne çikan Alanya da yerini aldi. Turizm sektörünün uluslararasi bulusma noktasi EMITT’te Alanya, 42 metrekare stantta Kizilkule ve Deniz Feneri görselleriyle ziyaretçilerini agirlamaya basladi.
Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “2 yillik bir aradan sonra EMITT fuarinda bulunmaktan mutluyuz. Bu fuar Dogu Akdeniz’in en büyük katilim gösterdigi fuar. Hem ülkemize hem de dünyaya turizm açisindan yön veriyor” dedi.
“Hizmet sektöründe oldukça iyi durumdayiz”
EMITT fuarinin Dogu Akdeniz’in en çok katilim gösterdigi fuar oldugunu belirten Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Ülkemiz ve dünyanin turizm potansiyeline yön veren bir fuarda bulunuyoruz. Fuara çok genis katilim var. Fuarda acenteler, turizmciler ve sektör temsilcileriyle görüsüyoruz. Önümüzdeki yil güzel bir turizm sezonunun geçecegini düsünüyoruz. 50’nin üzerinde ülkeden katilimci var, yaklasik 45 bin profesyonel turizmci fuara katiliyor. Biz turizmi en iyi yapan ülkelerden biriyiz. En güzel tesisler bizde, cografi açindan ülkemiz oldukça zengin, ülkemiz geçmiste birçok medeniyete ev sahipligi yapmis. Bir yabanca müsteri degil, misafir gözüyle bakiyoruz. Hizmet sektöründe oldukça iyi durumdayiz” seklinde konustu.
“Yillik 4-5 milyon yerli ve yabanci turisti agirliyoruz”
Agirladiklari turist sayisina deginen Baskan Yücel, “Alanya dünyanin farkli ülkelerinden ziyaretçileri agirliyor. Kisin Alanya’nin nüfusu 500 bin ortalamasinda, yazin ise 1 buçuk milyona kadar çikiyor. Farkli alanlarda da altyapi çalismalarimizi güçlendirerek yaz ve kis dengesini saglamaya çalisiyoruz. Yillik 4-5 milyon yerli ve yabanci turisti agirliyoruz. Bu yil bu rakamin çok çok üstünde turistin gelmesini öngörüyoruz” diye konustu.
