Tokat'taki Kazada Yaralilar Camdan Çikartildi

Tokat’ta yogun kar yagisi nedeniyle kayganlasan yolda refüje çarparak yan yatan yolcu otobüsünde bulunan 27 kisiden 13’ü yaralandi. Otobüsün kirilan cami ve havalandirma bölümünden yoldan geçenler ve köylülerin yardimi ile çikartilan yaralilar hastaneye kaldirildi.

Tokat'taki Kazada Yaralilar Camdan Çikartildi
Edinilen bilgiye göre, kaza Tokat-Turhal karayolu Söngüt köyü yakinlarinda meydana geldi. Rize’den Konya istikametine sefer yapan Serkan Bozkurt idaresindeki Kamil Koç firmasina ait 38 ABU 723 plakali yolcu otobüsü, yogun kar yagisi nedeniyle kayganlasan yolda refüje çarpti. Devrilerek yan yatan yolcu otobüsündeki 3’ü soför olmak üzere 27 kisiden 13’ü yaralandi. Yaralilar otobüsün kirilan cami ve havalandirma bölümünden yoldan geçenler ve köylülerin yardimi ile çikartildi. Olay yerine sevk edilen saglik ekipleri tarafindan yaralilar kentteki hastanelere sevk edildi. Kazayi yara almadan atlatanlar ise yol kenarindaki bir kahvede bekletildi.

Yolcu otobüsünün ikinci kaptani Bahadir Çimen, önlerine çikan bir aracin yavaslamasi sonucu hizini düsürdügünü, yolun kaygan olmasi nedeniyle refüje çarptigini söyledi.

Devrilen otobüsten yaralilarin camdan çikarildigini belirten Çimen, 13 kisinin hafif sekilde yaralandigini ifade etti.

Kaynak: İHA