Kizilay Içecek Erzincan Fabrikasi Isçileri Greve Basladi

Kizilay Içecek Erzincan Fabrikasi isçileri, maas zammi ve özlük haklarinda istedikleri iyilestirmenin yapilmadigi gerekçesiyle greve basladi.

Kizilay Içecek Erzincan Fabrikasi Isçileri Greve Basladi
Aksam saatlerinde fabrika önünde toplanan isçiler grev baslatarak basin açiklamasinda bulundular.

Isçiler adina konusan Okan Sahin, “2019 yilinda dernek anonim sirkete geçis yapti. Anonim sirkete geçis yaparken de bütün haklarimizla geçis yapilacagini, haklarimizin kaybolmayacagi söylendi. Geçis yaptiktan sonra bazi ek gelirlerimiz vardi bizim. Performans paralarimiz, giyim yardimlarimiz, basari primlerimiz vardi. Bu haklarimiz verilmez oldu. Daha sonra hakkimiz olan ödemeler yapilmadiktan sonra bize sözlesme imzalattirildi geriye dönük olarak. Bugün Erzincan ve Afyon olarak fabrika müdürlügünde arkadaslarimiz toplandi. Orada da yöneticilerimizle görüstüler. Yöneticiler bizim isteklerimize karsilik vermediler. Bizim taleplerimize herhangi bir sey yapmayacaklarini ilettiler. Biz de bundan dolayi haklarimizin iyilestirilmesi adina bu sekilde eyleme basladik. En son verilen zamda yüzde 22 verildi.

Ocak 1 itibariyle basari primi adi altinda iki ayri ayrim yapildi. Bu ayrimdan dolayi da isçi arkadaslarimizin hiçbiri herhangi bir ek ücret alamadi. Haklarimizi talep ediyoruz. Sonuna kadar buradayiz. Mesai yapin dediler mesai yaptik, izinsiz çalisin dediler izinsiz çalistik, yaz döneminde kesinlikle yillik izinlerimize çikamadik, gereken neyse yapilsin artik” dedi.

Kaynak: İHA