Bayburt Ve Erzincan Için Firtina Uyarisi

Meteorolojiden Bayburt ve Erzincan için kuvvetli firtina uyarisinda bulunuldu.

Bayburt Ve Erzincan Için Firtina Uyarisi
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden 01 Ocak 2022 - 03 Ocak 2022 tarihlerini kapsayacak sekilde yapilan uyarida, “Bugün aksam saatlerinden sonra Bayburt ve Erzincan çevrelerinde rüzgarin güney ve güneydogu yönlerinden kuvveti ve zaman zaman (60- 90 km/sa) seklinde esmesi beleniyor. Çig tehlikesi, ulasimda aksamalar, soba ve dogalgaz kaynakli zehirlenmeler, çati uçmasi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.” denildi.

“Meteorolojiden 56 il için sari ve turuncu kodlu uyari”

Meteoroloji’nin yayinladigi hava durumu tahmin raporuna göre, yarin 56 ile sari ve turuncu kodlu uyari verildi.

Turuncu kod verilen iller; Çanakkale, Mugla, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize. Bu illerde gök gürültülü saganak yagmur ve kuvvetli rüzgâr görülecek.

Sari kodlu uyari yapilan iller; Edirne, Kirklareli, Tekirdag, Balikesir, Bursa, Izmir, Manisa, Kütahya, Usak, Afyonkarahisar, Aydin, Denizli, Isparta, Burdur, Antalya, Karaman, Konya, Aksaray, Nigde, Nevsehir, Kayseri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartin, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun, Tokat, Sivas, Malatya, Elazig, Tunceli, Erzincan, Gümüshane, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Agri, Mus, Van, Bitlis, Siirt ve Sirnak. Bu illerde gök gürültülü saganak yagis ve kuvvetle esen rüzgâr görülecek.
Kaynak: İHA