Yeni Dogan Yavru Köpegi Kalp Masaji Yaparak Hayata Döndürdü

Artvin’in Yusufeli ilçesinde baraj sular altinda kalacak olan bölgelerde bulunan sokak hayvanlarinin tahliyesi sirasinda kalbi duran yavru köpege gönüllü veteriner teknikeri kalp masaji ve suni teneffüsle hayata döndürdü.

Yeni Dogan Yavru Köpegi Kalp Masaji Yaparak Hayata Döndürdü
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapimi tamamlanan Yusufeli Baraji su tutma islemi nedeniyle bölgelerde bulunan sokak hayvanlarinin tahliyesi sürüyor. Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (HAYDIKO) koordinesinde, gönüllülerin katildigi çalismada tespit edilen hayvanlar sular yükselmeden tek tek toplanip güvenli bölgeye tasiniyor. Tahliye sirasinda ise yürekleri sizlatan görüntüler de ortaya çikiyor. Kimi zaman gönüllüler hayvanlari sirtlarla tasirken, kimi zaman ise hastaligi olan hayvanlari sedye yardimiyla güvenli alana götürüyor.

Son olarak da yeni dogmus yavru köpegin kalbi durunca hayta döndürmek için HAYDIKO gönüllüsü veteriner teknikeri Önder Kamil Düzen (21) büyük mücadele verdi. Yavru köpegi araç kaloriferlerine yanina götürerek kalp masaji ve suni teneffüs yapti. Uzun ugraslar sonucu yeniden hayata dönen yavru köpegi annesinin yanina birakildi. Düzen ”Sular altinda kalan santiyeden hamile oldugunu tespit ettigimiz bir anneyi barinaga aldik. Dün aksam yavrulardan birinin solunum çektigini fark ettik. Hemen arabaya alarak kaloriferle isinini yükselttik. Daha sonra suni teneffüs ve kap masaji yaptik. Hayada dönen yavru köpegi daha sonra annesine teslim ettik“ ifadelerine kullandi. O anlar bir baska gönüllü tarafindan cep telefona kayit edilirken, yavru köpegin saglik durumun iyi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA