Istanbul'da Bingöl Rüzgari Esiyor

Istanbul Maltepe’de gerçeklestirilen Bingöl Tanitim Günleri kapsaminda yöreye ait birçok ürün Istanbullularla bulusturuldu. Yöreye ait yemeklerin de tanitildigi festivalde ortaya renkli görüntüler çikti.

Istanbul'da Bingöl Rüzgari Esiyor
Istanbul Maltepe’de gerçeklestirilen ‘Bingöl Tanitim Günleri’ adeta bir senlik havasinda devam ediyor. Yöreye ait birçok ana yemek ve tatli ürünleri Istanbul halkiyla bulusturulurken, gelenler Bingöl yöresine ait müzikler esliginde eglenceli dakikalar yasadi. Tanitim Günleri’ne katilan Bingöl Kigi Ilçesi Belediye Baskani Hikmet Özüag, tanitim gününe iliskin bilgi verdi. Kigi Belediyesi olarak bu tarz tanitim günleri ile birlikte kültürlerini tüm Türkiye’ye tanitmak istediklerini söyleyen Özüag, belediye yönetimi olarak ise Kigi Ilçesi’nde gerçeklestirmis olduklari yatirimlar ile turist çekmeye basladiklarini belirterek söyle konustu:

“Bir Kigili olarak ‘Bingöl Tanitim Günleri’ için Istanbul Maltepe’deyiz. Öncelikle bu programi hazirlayip bizleri burada bir araya getiren dernek baskanlarimiza, konfederasyon baskanlarimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Ara ara geliyorlar, insallah bundan sonra turistlerimizi ilçemize çekecegiz. Geri dönüsler çok su anda. Yani köylerimize yerlesim su anda çok Iyi. Herkes geliyor. Artik son zamanlarda konaklama açisindan da bayagi ilerledik. Elli yatakli bir ögretmeni evimiz yapildi. Yakin zamanda hizmete açacagiz insallah. Çok güzel ve lüks oldu. 5 yildizli otel niteliginde yaptik. Su anda 176 tane daha konutumuz yapiliyor. Bunlarda insallah önümüzdeki yol bitecek. Halkimiz çalismalarimizdan memnun. Bizde burada halkimiza çok çok tesekkür ediyoruz. Vatandaslarimiz, yaptigimiz hizmetlerden dolayi, sürekli yanimizda. Bu konuda da ben özellikle halkimiza çok tesekkür ediyorum”.

Tanitim günleri kapsaminda kültürel yemeklerin sergilendigi stantta çalisan Ramazan Ilhan ise “Patlican ve biber dolmamiz var. Sarmamiz var. Kuzu tandirimiz meshurdur. Hemsehrilerimizi bekliyoruz. Maltepe’ye gelip Bingöl’ün lezzetlerinin tadina baksinlar. Aksamlari özellikle çok yogun oluyor. Hafta sonunu anlatmamiza gerek bile yok. Bizde para ikinci planda. Öncelikle lezzetimizin tadina baksinlar” dedi.

Kaynak: İHA