New York Times Çalisanlari 40 Yil Sonra 24 Saatlik Grev Baslatti

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesinde çalisan binden fazla gazeteci ve çalisan, sözlesmelerinde anlasmaya varilamamasi üzerine 24 saat sürecek bir grev baslatti.

New York Times Çalisanlari 40 Yil Sonra 24 Saatlik Grev Baslatti


ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi çalisanlari 40 yilin ardindan ilk kez grev baslatti. New York Times’taki binden fazla gazeteci ve çalisan, sözlesmelerinde anlasmaya varilamamasi üzerine 24 saat sürecek greve gitti. New York’taki isçi sendikasi NewsGuild tarafindan yapilan açiklamada, "Sevdiginiz isi yapmayi reddetmek asla kolay bir karar degil. Fakat üyelerimiz herkes için daha iyi bir haber merkezi olusturmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazir" ifadeleri kullanildi. New York Times sözcüsü Danielle Rhoades Ha ise, hem çalisanlarin hem de gazetenin uzlasmaya varmak için adim attigini belirterek, grevden duydugu hayal kirikligini sözlerine ekledi.

Gazete ile çalisanlar arasinda imzalanan bir belgeye göre, iki taraf ücret artis oraninda, uzaktan ve ofis içi çalisma arasindaki denge ile bazi konularda anlasma saglayamadi. Belgede, gazete ile çalisanlar arasindaki toplu is sözlesmesinin geçtigimiz Mart ayinda sona erdigi belirtildi. Yapilan 40’tan fazla görüsme sonucunda iki tarafta is birligi saglayamadi.
Kaynak: İHA