Bakan Kirisci, Adana Tanitim Günleri Açilisina Katildi

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ankara’da ilki düzenlenen ‘Adana Tanitim Günleri’ açilisina katildi.

Bakan Kirisci, Adana Tanitim Günleri Açilisina Katildi
Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Baskentte birincisi düzenlenen ’Adana Tanitim Günleri’ etkinligi açilisina katildi.

Adana kentinin tarihi ve kültürel degerlerini yaninda yöresel lezzetleri tanitilan etkinlikte Bakan Kirisci, sehrin daha iyi yerlere gelmesi konusunda yapilan çalismalari destekledigini belirtti.

Kirisci, bu çalismalarin durmadan devam etmesi önemine de vurgu yapti.

Burada bir konusma yapan Bakan Kirisçi, Adana’nin gerek su kaynaklari gerekse verimli topraklarindan dolayi tarimsal potansiyelin gayet yüksek oldugunu belirterek, “Bizler bu sehrin önde gelenleri olarak Adana’nin sahip oldugu potansiyeli daha ileriye tasimakla mükellefiz. Burada güzel bir söz vardir ‘mermeri delen damlanin gücü degil damlalarin sürekliligidir. Sayet hepimiz ayni noktaya odaklanirsak ve o nokta Adana’nin basarisi, gelecegi, üretimi, istihdami, ihracati kisaca Adana’nin mutlulugu ve refahi olursa bundan netice aliriz” diye konustu.

Tarim ve Orman Bakanligi olarak kendi görev alanlariyla ilgili Adana’ya bu istek ve ihtiyaçlari noktasinda katki saglayacaklarini dile getiren Kirisci, "Diger bakanliklarla ilgili Adana’mizin ihtiyaci olan konularda da yardimci olacagiz. Bundan birkaç hafta önce dar bir çerçevede de olsa bazi kanaatleri olan Adana’nin daha ileriye gitmesi için yapilabilecekler konusunda projeleri olan sivil toplum örgütleri ile görüstük. Ben de çok istifade ettim. Insallah bu çalismalar Adana’ya katki saglar” açiklamasinda bulundu.

Bakan Kirisci konusmasinin ardindan etkinlikteki stantlari gezdi. Burada Adana’nin yöresel lezzetlerini tadan Tarim ve Orman Bakani Kirisci, stanttaki çalisanlarla da hatira fotograflari çektirdi.
Kaynak: İHA