14 Yasindaki Simanur 7 Ayda Hafiz Oldu

Bitlis’in Adilcevaz Ilçe Müftülügüne bagli Hatuniye Yatili Hafizlik Kiz Kur’an Kursu’nda hafizlik egitimi gören Simanur Korkunçveren, hafizligini 7 ay gibi kisa bir zamanda tamamladi.

14 Yasindaki  Simanur 7 Ayda Hafiz Oldu
Hafizligini akranlarina nispeten 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlayan Simanur Korkunçveren için Hatuniye Yatili Kiz Kur’an Kursu’nda tören düzenlendi.

Korkunçveren’i tebrik eden Il Müftü Yardimcisi Gülnihal Bora, "Hafizlik her insana nasip olmaz. Hafizlik; Hakk’in kelamini bastan sona ezberlemek Allah’in kuluna bahsedecegi en büyük nimetlerden biridir. 7 ay gibi kisa bir zamanda bu isi basarabilmek ise apayri bir lütuftur. Bundan sebep bu genç kizimizi yürekten kutluyorum. Bundan sonraki hayatinda saglik ve basarilarinin devamini diliyorum. Ayrica bu basarida emegi bulunan ögrencimizin ailesini ve fedakar hocasi Tugba Turan’i tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim" dedi.

Hatuniye kurs yöneticisi Dilber Çelik ise Korkunçveren’e hediye takdiminde bulunarak, "Halihazirda Hatuniye kursumuz; Hafizlik Kiz Yatili Kur’an Kursu olarak su an 40 ögrenciye egitim imkani sunmaktadir. Diyanet Isleri Baskanligimiz ve hayirsever vatandaslarimiz tarafindan yapilan yardimlar ile burada ögrencilerimizin her türlü beslenme, barinma ve kismen giyinme ihtiyaçlari karsilanmaktadir. Burada Kur’an egitiminin yani sira Islami ilimlerden tefsir, hadis, itikat ve ilmihal dersleri de verilip, birçok sosyal faaliyet imkani sunulmaktadir. 2015 yilindan itibaren Kur’an hizmetini sunan Hatuniye kursumuz, su ana kadar hem ilçe halkindan olan hem de çevre illerinden olan otuza yakin hafiz çikarmis ve yüzlerce kisiye Kur’an egitiminin yaninda dini egitim imkanini sunmustur ve insallah bu hizmetini artirarak devam edecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA