12 Yasinda 5 Kitap Yazan Çocuk Fuarin Gözdesi Oldu
Sanliurfa’da düzenlenen 5’inci Ulusal Kitap Fuarinda 12 yasinda, 5 kitap yazan çocuk ilgi odagi oldu.

Fuarin en küçük yazari
Anaokulunda okuma yazmayi ögrenen ve henüz ilkokul birinci siniftan itibaren kitap yazmaya baslayan Adiyamanli ortaokul ögrencisi 12 yasindaki Hüseyin Mirhat Coskun, yazdigi 5 kitabiyla fuardaki yerini aldi. Büyük, küçük her yastan okuyucunun ilgisini çeken küçük Mirhat’in standi ilgi odagi oldu. Yogun ziyaretçi akinina ugrayan stantta yazar Mirhat Coskun, kitap yazma serüvenini ve kitap okumanin önemini ziyaretçilerine aktardi. "Kahraman Denizci" adini verdigi ilk kitabini ilkokul birinci sinifa giderken yazan Hüseyin Mirhat Coskun, daha sonra "Gizemli Orman", "Bataklikta Bir Gün" ve "Iki Hirsiz Bir Çocuk" adli hikaye kitaplarini tamamladi. Bu kitaplari piyasaya çikan Hüseyin Mirhat Coskun’un diger bir kitabinin ise baskiya hazirlandigi ögrenildi.
Yogun ilgi dolayisiyla mutlu oldugunu belirten Mirhat Coskun, “Bugün Sanliurfa Kitap Fuarina geldik. Burada birçok okurla tanistik. Kitaplarimi alan, okuyan bir sürü okurlarimla tanistim, güzel bir gündü. Ayni zamanda 101’inci söylesimi de yapmis oldum. Benden büyük, benden küçük, yasitlarim ve ögretmenlerimizle güzel sohbetler ettik. Onlara buradan çok tesekkür ediyorum. Bizi ziyaret eden ziyaretçilerimize sevdigi kitaplari günde en az yarim saat okumalari tavsiyesinde bulundum. Herkese tesekkür ederim” dedi.
Standi ögrencileriyle birlikte ziyaret eden ögretmen Esma Akpinar, “Biz bugün Türkiye’nin en küçük yazari olan Hüseyin Mirhat Coskun’u ziyarete geldik. Ögrencilerimize örnek teskil etmesi açisindan kendisini görüp, sohbet etmelerini, kitap yazarken neler düsündügünü hangi duygularla yazdigini ögrenmelerini istedik. Bu anlamda çocuklarimiz da çok mutlu oldular, çok sevindiler. Biz de Süleymaniye Ortaokulu olarak Hüseyin Mirhat Coskun kardesimizi tebrik ediyoruz. Insallah çocuklarimiza da örnek olacak daha çok yazarimiz olur" diye konustu.
5. Ulusal Sanliurfa Kitap Fuari 11 Aralik’a kadar 10.00 ile 20.00 saatleri arasinda ziyaretçilerini agirlamayi sürdürecek.
