Malatya'da Balikçi Tezgahlarinin Gözdesi 'Istavrit'

Malatya Balik Pazari’nda kilogrami 80 TL’den satisa sunulan istavrit yogun ilgi görürken, balikçi esnafi ise satislardan memnun olduklarini belirtiyor.

Malatya'da Balikçi Tezgahlarinin Gözdesi 'Istavrit'
Malatya Balik pazarinda hamsi 70, istavrit 80, alabalik ise 75 liradan satisa sunuluyor. Pazarda kilogrami 80 TL’den satisa sunulan istavrit yogun ilgi görürken, balikçi esnafi ise satislardan memnun olduklarini belirtiyor. Bereketli bir sezon geçirdiklerini kaydeden balikçi esnafi Murat Acet, "Balik sezonu palamutla basladi.

Bekledigimizden fazla sürerek iki buçuk ay kadar devam etti. Palamut bitti ardindan çinekop ve istavrit basladi.

Su siralar denizlerde firtina var balik fiyatlari bazen düsüyor bazen artiyor bu geçis süreci. Fiyatlar su an normal daha da düsebilir geçis süreci sikintili oluyor. Vatandasin talebi iyi Malatyali baligi seviyor. Bizde günlük satabilecegimiz kadar getiriyoruz. Baliklarimiz taze" dedi.

Fiyatlarinin geçen yila kiyasla daha uygun oldugunu aktaran Acet, “Çinekop ve istavrit yeni çikmaya basladi.

Müsterilerimiz en çok istedigi balik türü de çinekop ve istavrit. Sezon iyi geçiyor. Talepler de su an iyi. Müsteriler fiyatlari da uygun buluyorlar. Balik fiyatlari geçen yila göre daha uygun. Istavrit 80 TL, çinekop ve palamut 90, hamsi 70 TL’den satisa sunuluyor. Baligin ucuz olmasi hem bizim için hem vatandas için daha iyi" ifadelerini kullandi. Bir baska balikçi esnafi Ferhat Bulus ise fiyatlarin ve taleplerin normal oldugunu belirterek, ”Su anda balik fiyatlari ve talepler normal seyrediyor. En çok hamsi, istavrit, uskumru ve çinekop, palamut satiyoruz. Hamsinin kilosu 70, istavrit 80, uskumru 65, alabalik 75 TL bandinda satiyoruz. Baliklarda çogalma oldugu zaman fiyatlarda da düsüs oluyor ancak balik az olursa fiyat yükseliyor” diye konustu

Müsterilerden Mehmet Aslan da deniz baligini sevdikleri için sürekli istavrit almayi tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA