Türkiye'de 6 Pilot Il Seçildi, Mahalle Bakkallarinda Yeni Dönem

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri ile bakkallarin yeni is birligi dahilinde 6 pilot ilden birisi olan Tokat’ta “Koop Bakkal” uygulamasi basladi.

Türkiye'de 6 Pilot Il Seçildi, Mahalle Bakkallarinda Yeni Dönem
Yurt genelinde zincir marketler karsisinda zor durumda kalan bakkallar için yeni dönem basladi.

Vatandasin ucuz ürüne daha kolay erisebilmesi amaciyla 6 ilde proje hayata geçti. Tarim Kredi Kooperatifi magazalarinda satilan ürünlerin mahalle bakkallarinda satilacak. Bu anlama Tokat’ta belirlenen koop bakkallarin raflarinda yer alacak ürünler esnafa ulastirildi. Bakkallar ise ürünleri raflarina dizerek müsterisine hizmet vermeye basladi.

Tokat Bakkallar Odasi Baskani Saban Kaya, il merkezinde 5 koop bakkalin tarim kredi kooperatifi ürünlerini vatandasin hizmetine sunmaya basladigini söyledi.

Baskan Kaya, bu sayinin yilsonuna kadar 30’a ulasmasini hedeflediklerini belirterek, “Bugün çok mutluyuz, bismillah dedik. Koop Bakkal olarak hizmet vermek isteyen esnaflarimizdan 5’i faaliyetine basladi.

Artik mahalle sakinleri ayaklarinin dibinde, devamli isiklari yanan, mahallenin emini güveniliri olan esnaftan kaliteli ürünü uygun fiyata alacak. Fiyat araliginda uçurum olan ürünler dengelenmis olacak. Burada her zaman için mihenk tasi olan esnafimiz devreye girmis olacak. Abartali fiyatlar ortadan kalkmis olacak. Buda mahalle sakinleri için çok sevindirici bir gelisme oldu” dedi.

Bakkal esnaflarindan Adem Sönmez, gida ürünlerindeki fiyat artisina karsi devletin uygulamaya koydugu koop bakkal uygulamasinda yer almak istediklerini belirterek, “Ürünler geldi, raflarimiza yerlestiriyoruz. Bizlerde devletimizin yaninda olarak yaninda olacagiz. Insallah iyi olur” diye konustu.

Kaynak: İHA