Karaman'da 2 Kisiyi Öldüren Zanli Açiklamasi 'Yakalamasaydiniz 3 Kisiyi Daha Öldürecektim'

Karaman’da 2 kisiyi öldürüp 1 kisiyi de agir yaralayan katil zanlisinin polise verdigi ifadesinde "Yakalamasaydiniz 3 kisiyi daha öldürecektim" dedigi öne sürüldü. Jandarmadaki islemleri tamamlanan cinayet zanlisi adliyeye sevk edildi.

Karaman'da 2 Kisiyi Öldüren Zanli Açiklamasi 'Yakalamasaydiniz 3 Kisiyi Daha Öldürecektim'
Olay, saat 16.30 siralarinda Ahiosman Mahallesi’nde bulunan Alparslan Türkes Parki’nda meydana geldi. Iddiaya göre, Aziz S. konusmak için Ali Atakan Y.’yi (20) Ahiosman Mahallesi’nde bulunan Alparslan Türkes Parki’na çagirdi. Aziz S., parka gelen Ali Atakan Y.’yi belinden çikardigi tabanca ile gögsünden vurduktan sonra geldigi otomobille kaçti. Yaralanan Ali Atakan Y. ise parkin yakinindaki Çarsi Sehit Erkan Kursun Polis Merkezine giderek yardim istedi. Bunun üzerine polis merkezine çagrilan ambulansla yarali sahis, Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Polis, olaydan sonra kaçan ve kimligini tespit ettigi zanli Aziz S.’yi Gevher Hatun Mahallesi’nde yakalayarak gözaltina aldi. Zanli Aziz S. kendisini yakalayan polislere Urgan Mahallesi Tasocaklari mevkisinde 2 kisiyi daha vurarak öldürdügünü söyledi.

Bunun üzerine zanlinin verdigi adrese giden ekipler Aydin Çalti (36) ve Veli Ulushan’i (35) kafalarindan vurularak öldürülmüs halde buldu.

Içki içme bahanesiyle götürüp öldürmüs

Olay yerinde güvenlik tedbiri alan polis, sorumluluk sahasinin jandarma bölgesi olmasi nedeniyle durumu jandarmaya bildirdi. Cumhuriyet savcisinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan Aydin Çalti ve Veli Ulushan’in cansiz bedenleri otopsi yapilmak üzere cenaze araci ile morga kaldirildi. Farkli suçlardan çok sayida suç kaydi olan cinayet zanlisi Aziz S’nin, Aydin Çalti ve Veli Ulushan’i alkol alma bahanesiyle otomobille Tasocaklari mevkisine götürdügü, iddiaya göre para meselesi yüzünden burada alkol alirken kafalarina ates ederek öldürdügü ögrenildi. Cinayet zanlisi Aziz S’nin agir yaraladigi Ali Atakan Y.’nin ise ameliyata alindigi ve hayati tehlikesinin bulundugu belirtildi. Öte yandan, katil zanlisi Aziz S.’nin bindigi otomobilin kiralik oldugu ortaya çikti.

"Yakalamasaydiniz 3 kisiyi daha öldürecektim"

Cinayet zanlisi Aziz S., kendisini yakalayan polislere verdigi ilk ifadesinde ‘yakalamasaydiniz 3 kisiyi daha öldürecektim’ dedigi ögrenildi. Zanli Aziz S., 2 kisiyi jandarma sorumluluk bölgesinde öldürmesinden dolayi, emniyet tarafindan alinan saglik raporunun ardindan jandarmaya ekiplerine teslim edildi. Jandarmadaki islemleri tamamlanan Aziz S., adliyeye sevk edildi.

Cinayete kurban giden ve otopsi islemleri tamamlanan Veli Ulushan’in (35) cenazesi ailesine teslim edildi. Ulushan’in cenazesi memleketi Konya’nin Içeri Çumra Mahallesinde topraga verildi.

Aydin Çalti’nin (36) cenazesinin ise ailesine teslim edilmek üzere morgda bekledigi ögrenildi. Öte yandan, Aziz S.’nin parkta silahla vurarak agir yaraladigi Ali Atakan Y.’nin (20) ise yogun bakimda tedavisinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA