Finike Toptanci Hali Sezonu Açti

Finike Toptanci Hali Sezon Açilisi’na katilan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Türkiye’de en fazla hali ve esnafi olan Antalya’da üreticinin, tüketicinin her zaman yaninda olduklarini söyledi.

Finike Toptanci Hali Sezonu Açti
2022-2023 Finike Toptanci Hali’nde yeni sezon törenle basladi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek açilista yaptigi konusmada, 19 ilçenin 913 mahallesine kimseyi ötekilestirmeden esit hizmet götürerek, köylünün, çiftçinin, tüketicinin emrinde olmaya çalistiklarini belirtti.

Türkiye’de en fazla hali ve esnafi olan Büyüksehir Belediyesi olduklarina dikkat çeken Baskan Böcek, “Planli, kuralli ve kimlik kent olmak için yola çiktik. Çiftçimiz, köylümüz, kentlimiz, Antalya’miz için, gece gündüz demeden çalisiyoruz” dedi.

Baskan Böcek, ülkede yasanan ekonomik krize dikkat çekerek, sunlari söyledi: “Üreticilerimizin her zaman yaninda olmaliyiz. Girdilerinin, mazotunun, gübresinin, ilacinin düsünülmesini diliyorum. Çiftçi kayit sistemi ile ilgili sikinti yasayan Ziraat Odalarina, destek veriyoruz. Elektrik maliyetlerindeki artisa ragmen hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiza 50 ton su kullanimini 50 tl yaptik. Meskenlerde 5 ton suyu 5 lira yaptik. Sosyal belediyecilik anlaminda geregini yapiyoruz. Elimizden geldigi kadar üreticinin de tüketicinin de yaninda olmaya devam ediyoruz.”

Uzay çati 2023’te

Baskan Böcek, Finike Hali’ne uzay çati yapilmasi konusunda 2023 senesi içinde çalismalara baslayacaklarini müjdeleyerek, Kumluca ve Finike Hallerine kamera sistemi kurulacagini kaydetti.

Baskan Böcek, 5 Aralik Kadin Haklari Günü’nü de kutlayarak, “Kadinlarimizin yüzünün güldügü, çiftçinin, üreticinin, gençlerin gelecege umutla baktigi, bütün vatandaslari mutlu oldugu, aydinlik, bolluk, bereketli, günler görmek dilegiyle sezonumuz hayirli olsun” dedi.

Törende Finike’nin tarim ve ticaretine katki saglayan firma temsilcilerine plaket takdim edildi. Finike Hal Dernek Yönetim Kurulu Baskan Muhittin Böcek’e de çiftçiye ve üreticiye katkilarindan dolayi plaket takdim etti. Daha sonra dualarla sezon açilisi gerçeklestirildi.

Baskan Böcek, açilisin ardindan hal esnafini ziyaret ederek, bereketli bir sezon diledi.
Kaynak: İHA