Esenyurt'ta Engelli Çocuk, Puseti Çok Yer Kapladigi Için Dolmusa Alinmadi

Esenyurt’ta ailesi ile birlikte gezmeye çikan Serabral Palsi hastasi küçük çocuk engelli puseti çok yer kapladigi için dolmusa alinmadi. Duruma isyan eden baba Esat Yalçin, "Gördükleri halde bizi minibüse almadilar bu durum bizi çok üzdü.

Sürekli magdur oluyoruz. Bizler engelli çocuklarimiza empatiyle yaklasmalarini istiyoruz. Minibüsçülerin genellikle düsüncesi su araba yer kapladigi için yolcu alimi kisitlaniyor bunlar insanliktan önce ticareti düsünüyor" dedi.

Olay, dün aksam saatlerinde Esenyurt’ta yasandi. Iddiaya göre, 10 yasindaki Serabral Palsi hastasi çocuk ailesi ile gezmeye çikti. Aile dönüste ise havanin soguk olmasi nedeniyle yolda minibüs beklemeye basladi.

Engelli çocugun babasi gelen dolmuslara durmalari için el isaret yapsa da 3 dolmus engelli pusetindeki çocugu ve ailesini almadan yoluna devam etti. Yaklasik 1 saatlik bekleyisin ardindan gelen minibüs çevredeki vatandaslarin da tepkileri sonrasinda engelli çocugu ve ailesini araca aldi. Baba Esat Yalçin, bu durumun sürekli yasandigini, engelli pusetinin arabada yer kapladigi için dolmusçular tarafindan alinmadiklarini söyledi.



Engelli çocugun babasi Esat Yalçin “Bu gün çocugumuzu hava almasi için eglenceye götürdük bir AVM’ye. Çikista hava soguktu yagis baslamak üzereydi. Yaklasik 1 saatte 3 tane minibüs geçti el kaldirdigimiz halde gördükleri halde bizi minibüse almadilar bu durum bizi çok üzdü. Bu konuda sürekli magdur oluyoruz. Bizler engelli çocuklarimiza empatiyle yaklasmalarini istiyoruz. Minibüsçülerin genellikle düsüncesi su araba yer kapladigi için yolcu alimi kisitlaniyor bunlar insanliktan önce ticareti düsünüyor. Kanunda her toplu tasima aracinda engelliler için ayrilan bir yer bulunur. Ama maalesef biz bu hakki kullanamiyoruz bizden esirgiyorlar. Yetkililerin bu konuda görevlerini yerine getirmelerini rica ediyorum.” Dedi.

Esenyurt Samyeli Engelsiz Yasam Dernegi Baskani Bahattin Demir “Suanda binlerce üyemiz var ve her gün bir üyemiz sorun yasiyor. Özellikle toplu tasimalardaki durum ailelerimizin canina tak etti. Bu çocugunda gezmeye eglenmeye ihtiyaci var. Simdi anneler cesaret edemiyor yagmur yagdiginda yolda kaldiklari için. Biraz empati ne olur! Bütün vatandaslarimiza sesleniyorum bakin bu çocuklarimiza yazik günah bugün belki saglikliyiz ama yarin hangimiz saglik olacagiz veya engelli olacagiz bunun garantisi yok. Yari yolda kalmak istemiyorsaniz siz de çocuklarimizi yari yolda birakmayin” dedi.

Kaynak: İHA