Erzurum Sehir Tiyatrosu 'Edep Yahu' Adli Oyunla Türkiye Turnesinde

Erzurum Sehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm Bakanligi, Erzurum Büyüksehir belediyesi, Istanbul Medikal Termal katkilariyla hazirlanan “ Edep yahu “ adli tek perdelik komedi yetiskinlere, çocuklara ise “ Ibis Okulda” adli oyunlarini 07 Aralik-27 Aralik 2022 tarihlerinde Ankara-Bursa-Istanbul ve Kocaeli’nde sahneleyecek.

Erzurum Sehir Tiyatrosu 'Edep Yahu'  Adli Oyunla Türkiye Turnesinde
Yönetmenligini semih Yetimoglu, Sanat yönetmenligini Ercan Seval, Sahne amirligini ise Ahmet Ayik’in yaptigi oyun; Aile içinde kusak çatismasi, Batiya özenti, evlilik programlarinin tahribati, ailenin önemi ve öze dönüsü anlatiyor.

Oyun ile ilgili yapilan açiklama da, “Günümüzde yasanan rezillikler, edepsizliklere “Edep Yahu” diyecek.“ Ibis okulda “ adli çocuk oyunu ile çocuklarimiza güzel ahlak, hijyen, okumanin önemi anlatilacak. Erzurum’da bir hafta sahnelenen oyun seyircilerden tam not aldi. Yogun katilimla izlenen oyunumuza ilgi büyüktü. 30 yildir Türk tiyatrosuna hizmet eden tiyatromuz, yurt disi ve yurt içi festivaller ve Türkiye turneleri ile Sehrimizi basariyla temsil etmektedir. Gurbetteki Erzurumlularin ve tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdigi oyunlarimiz kapali gise oynanmaktadir. Türkiye turnemizde oyunlarimizin sahnelenmesinde büyük katki sunan Erzurum Büyüksehir Belediye baskanimiz Mehmet Sekmen’e, Il Kültür ve Turizm müdürümüz Cemal Almaz’a, Istanbul Medikal Termal tesisleri sahibi Köksal Köse’ye sanata ve sanatçiya katkilarindan dolayi sükranlarimizi sunariz. Erzurum Sehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm Bakanligi, Erzurum Büyüksehir belediyesi, Istanbul Medikal Termal katkilariyla hazirlanan “ Edep yahu“ adli tek perdelik komedi yetiskinlere, çocuklara ise “Ibis Okulda” adli oyunlarini 07 Aralik-27 Aralik 2022 tarihlerinde Ankara - Bursa - Istanbul ve Kocaeli’nde sahneleyecek. Oyunun yönetmeni Semih Yetimoglu; Aile içinde kusak çatismasi, Batiya özenti, evlilik programlarinin tahribati, ailenin önemi ve öze dönüs. Günümüzde yasanan rezillikler, edepsizlikler Edep Yahu diyoruz. Aile yapisi güçlü olan milletin devlet yapisi da çok güçlü olacaktir; çünkü aile toplumun özüdür. Manevi degerlerini kaybeden aile yapisi çöken ülkenin manevi çöküsü de hizli olmustur. Baslarda yalnizca aile ortamlarinda yasanan dejenerasyon zamanla toplumun tüm kesimlerine yayilir. Sevgi, saygi ve sadakat yerine kiskançlik, ikiyüzlülük, edepsizlikler, Çikar iliskileri, ahlaki sömürü ile anlasilmaz bir dünyada yasiyoruz. Güven adalet sefkat ve merhamet körelince bireylerin bir arada huzur ve baris içinde yasamalari da imkansizlasiyor. Reyting ugruna ziyan edilen gençlik, evlilik programlari ile insanligimiza sunulan istikbal kapisinin aci gerçeklerini göstermek. Geçmisi olmayanin gelecegi olmaz. Sevgiyi, saygiyi, Vatan duygusunun önemi, hayatin tüm renklerini ve kendi degerlerimizi gelecek nesillere aktarmak. Toplum olarak bizi biz eden degerlerimizin farkindaligini saglamaktir amacimiz” denildi.
Kaynak: İHA