Aksaray SGK'da EYT'liler Için Hafta Sonu Mesaisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in EYT’lilere verdigi müjdenin ardindan olusan yogunluk nedeniyle yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da SGK Il Müdürlügü hafta sonu mesaisi yapiyor.

Aksaray SGK'da EYT'liler Için Hafta Sonu Mesaisi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in hafta içi Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) için verdigi müjdenin ardindan 81 ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürlügünde (SGK) yogunluk olustu. Yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da SGK yilin son gününde hafta sonu mesaisi yapti. EYT’li vatandaslar sabahin erken saatlerinde SGK’nin yolunu tuttu. Kimi vatandaslar askerlik borçlanmasi için islem yaptirirken, kimi vatandaslar prim günlerini hesaplattirdi. Islemlerin devam ettigi SGK Il Müdürlügünde hafta içi yasanan yogunluk devam etti. Vatandaslar magdur olmamalari için mesai yapan SGK çalisanlarina tesekkür etti.

Son gün olmasina ragmen hafta sonu mesaisi oldugunu belirten Zeki Topaç (49), “1998’den önce is kaydim var, SGK müdürlügüne geldim. Arkadaslar son gün oldugu halde çok güzel ilgileniyorlar, yardimci oluyorlar. Siramizi bekliyoruz. Siramiz geldiginde islemlerimizi yaptiracagiz. Borcumuzu ögrenecegiz, borcumuz çikarsa onu ödeyecegiz. Günümüzü belirleyecegiz. Yasa da çikarsa faydalanmaya çalisacagiz. Arkadaslar yardimci oluyor Allah razi olsun” dedi.

Vatandaslarin hakkini yilbasinda da aradigini belirten Eyüp Bahçeci (51), “Sigortaya geldik. Devletimiz bir hak tanidi. Hakkimizda hayirlisi ne ise emeklilik için hayirli olana Allah yardim etsin. Yilbasinda hizmet veriyorlar. Devletimizden, milletimizden Allah razi olsun” diye konustu.

Mustafa Bayrakli (50) ise “1997’de girisimiz var, çiftçilik BAGKUR’undan devlet istedi evraklarimizi verdik. Islemimizi tamamladilar. 20 gün sonra gelin dediler. O zaman bakacaklar. Devletimizden de SGK çalisanlarimizdan da razi olsun. Bizlere bu büyük bir hizmettir. Bizi magdur etmedikleri için tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA