Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Engelliler Bakanligi'ni Kurmamiz Lazim'

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Sancaktepe Ilçe Baskanligi açilisinda 3 Aralik Dünya Engelliler Günü ile ilgili açiklamalarda bulundu. Sarigül, ”Türkiye Degisim Partisi olarak, iktidara geldigimizde yapacagimiz ilk is Engelliler Bakanligi kurmak olacak” dedi.

Mustafa Sarigül Açiklamasi 'Engelliler Bakanligi'ni Kurmamiz Lazim'
Türkiye Degisim Partisi Sancaktepe Ilçe Baskanligi’nin açilisina katilan Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü ile ilgili açiklamalarda bulundu. Sarigül, "Sancaktepe ilçemiz hayirli ve ugurlu olsun. Engelliler bizim çocuklarimiz, engelliler bizim kardeslerimiz, engelliler bizim komsularimiz ve dostlarimiz. Yilda bir gün engellileri hatirlamak yetmez, yilin her günü engellileri hatirlamamiz lazim ve onlara saygi duymamiz lazim. Uygar toplumlar böyle davranir, medeni toplumlar böyle davranir. Allah korkusunu yasayan toplumlar böyle davranir. Engeller için yapilacak en iyi sey, engelleri ortadan kaldirmak ve engellilere engel olmamak" ifadelerini kullandi.

“Engelliler Bakanligi’ni kurmamiz lazim”

12 milyon engelli vatandas oldugunu söyleyen Mustafa Sarigül, "Engellilerin sorunlarini bir genel müdürlükle çözemeyiz. Bütün siyasi partilere çagrim, mutlaka Engelliler Bakanligi’ni kurmamiz lazim. Türkiye Degisim Partisi olarak, Gölge Engelliler Bakanligi’ni kurduk. Önerimiz, mutlaka Engelliler Bakanligi’ni kurmaliyiz ve engellilerin sorunlarini çözmeliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA