Kilis'te 'Sosyo-Kültürel Yapi Ve Aile' Söylesisi

Kilis’te Sosyo-Kültürel Yapi ve Aile baslikli söylesi gerçeklestirildi.

Kilis'te 'Sosyo-Kültürel Yapi Ve Aile' Söylesisi
7 Aralik Üniversitesi Kilis Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde, Dil ve Edebiyat Toplulugu tarafindan KITAM Kent Kültürü Söylesileri çerçevesinde düzenlenen “Kilis’te Sosyo-Kültürel Yapi ve Aile" baslikli söylesi, KITAM Müdürü Ögr. Gör. Ali Genç’in yönlendiriciligi ve Kilis Kent Konseyi Baskani Av.Hayri Muammer Fazliagaoglu’nun sunumlari ile gerçeklestirildi.

Söylesiye Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun da katildi.

Konusmasina dinleyicileri selamlayarak baslayan Fazliagaoglu, Kilis’in sosyo-kültürel geçmisini kendi aile geleneginden ve kisisel yolculugundan örnekler sunarak toplumsal yasamdan siyasete, ticari hayattan kültürel hayata uzanan genis bir arka plan içerisinde sundu.

Kilis’in ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik ve gastronomik açidan gelisimine katkilar sunan ve kent kültürünün yerlesmesi yolunda geçmisten bugüne emek veren kisi ve kurumlari da anan Fazliagaoglu, Kilis disinda yasayan Kilislilerin sehirle baglarini devam ettirecek çalismalar yapilmasinin önemine de degindi.

Soru ve cevaplarla zengin bir içerik kazanan söylesi, Rektör Karacoskun’un Fazliagaoglu’na tesekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA