Amasya'da MHP'li Belediye Baskani Sari, BIM Marketleri Denetletti

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, il merkezindeki BIM marketlerinin tamamini zabita ekipleriyle denetletti. Baskan Sari, "Eger ticari bir noksan varsa gereken cezaya çarptirilacaklar. Kapanmasi gereken varsa kapanacak” dedi.

Amasya'da MHP'li Belediye Baskani Sari, BIM Marketleri Denetletti


BIM yöneticisi Galip Aykaç’in MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine tepki gösteren MHP’li Mehmet Sari, “Hangi akla hizmetle veya kimler tarafindan örgütlendigi belli olmayan bir gafilin, bir cahilin açiklamasi Türk milletinin dikkatini çekmistir. Onun haddi de, hakki da degildir. Türk milletinin liderine Sayin Dr. Devlet Bahçeli Bey’e dil uzatma cesaretini göstermesinin manasini anlayamiyorum. Bana göre manda yüregi yemis olmasi lazim. Onun güvendikleri, inandiklari her kimse hodri meydan. Herkes dilinin ayarini bilmek mecburiyetindedir. Bilmezse haddini bildiren mutlaka olacaktir. Bu millet kendine hakaret edenlere, kendini yok sayanlar her zaman cezasini ödetmistir. Bu kendini bilmez som agizliginin da Türk milleti cezasini verecektir. Hemen tövbe etmeli, özür dilemeli. Yoksa ki bu isi altindan kendini kaldiramaz” diye konustu.



Belediye baskanligina geldigi günden beri zincir marketlerin hiçbirine ruhsat vermedigini hatirlatan Belediye Baskani Sari, “O kadar baski, talepler oldu. Özellikle adi geçen marketin açilmasina müsaade etmedim” seklinde konustu.

Zabita ekiplerinin marketleri denetlediklerini vurgulayan Sari, “Eger ticari bir noksan varsa gereken cezaya çarptirilacaklar. Kapanmasi gereken varsa kapanacak. Ceza verilmesi gereken varsa verilecek. Usule uygunsa elbette ticari hayatlarina devam edeceklerdir. Lakin daha önce de bizde bunlarin sabikalari var. Rayiç fiyati üzerinden fahis fiyata kim isler yaparsa ben o marketleri kapatirim. Mevzu budur. Ben bu halkin soyulmasina müsaade etmem” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA