Bakan Soylu Açiklamasi '15 Temmuz Öncesinde Ve Sonrasinda En Çok Polis Teskilati Etkilendi'

81 Il Emniyet Müdürlügü Personel Istisare Toplantisi’nda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Çok zor ve ara bir dönemden geçtik. 15 Temmuz öncesinin ve sonrasinin en çok etkilendigi teskilat, polis teskilatidir. Yaklasik 50 bine yakin FETÖ irtibatli ve iltisakli bu teskilattan arindirildi” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi '15 Temmuz Öncesinde Ve Sonrasinda En Çok Polis Teskilati Etkilendi'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlügü Sosyal Hizmetler ve Saglik Daire Baskanligindaki Sehit Demet Sezen Konferans Salonu’nda düzenlenen ’81 Il Emniyet Müdürlügü Personel Istisare Toplantisi’na katildi.

Toplantida konusan Bakan Soylu, tehdit ortaminin her yil daha da arttigina dikkat çekerek, “Dünyada genel bir güvenlik sorunu var. Türkiye’de bu ortamdan etkilenmektedir. Etrafimizdaki cografyada yasananlarin bize etkilerini günlük yasantimizdaki yasiyoruz. Bu durum haliyle iç güvenlik birimlerimizin yükünü artiyor. 20 yil öncesinden çok daha yüksek bir tehdit ortamiyla karsi karsiya. Suçun hem miktari hem de çesidi artmaktadir” degerlendirmesinde bulundu.

“Emniyet amirlerimizin sayisi 600’e kadar düsmüstü”

15 Temmuz darbe girisiminin ardindan polis teskilatinda çok fazla personel açigi olustugunu söyleyen Bakan Soylu, “Teskilatimiz yaklasik 363 bin personelle tarihinin en yüksek kapasitesine sahiptir. Bu noktaya kolay gelmedik. 15 Temmuz belki basarili olmadi ama derin yaralar açti. Çok önemli personel açiklari yasadik. Emniyet amirimiz, baskomserlerimiz neredeyse yok seviyesine kadar indi. Emniyet amirlerimizin sayisi 600’e kadar düsmüstü. Biz bu eksikligi hissettirmeden ve yeni gelen arkadaslarimizi bu teskilatin bünyesine katma gayreti içerisinde olarak, bu aradaki boslugun olusturabilecegi hizmet açigini hiçbir sekilde belli etmemeye çalistik” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’de huzura etki edebilecek bütün alanlarda polislerimiz her daim görevinin basindadir”

Türk polisinin her zaman görevde olduguna degine Bakan Soylu, “Çok zor ve ara bir dönemden geçtik. 15 Temmuz öncesinin ve sonrasinin en çok etkilendigi teskilat, polis teskilatidir. Yaklasik 50 bine yakin FETÖ irtibatli ve iltisakli bu teskilattan arindirildi. Tüm arkadaslarimiz büyük bir fedakarlik ortaya koydu. Bir açik ortaya çikmadi. Basarili sonuçlar elde edildi. Türkiye’de huzura etki edebilecek bütün alanlarda polislerimiz her daim görevinin basindadir” diye konustu.



“Dört bölgeyi kaldirip iki bölgeye düsürüyoruz”

Sark hizmeti ve diger düzenlemeler hakkinda da bilgi veren Bakan Soylu, “Biz gelecegin görülmesinin temin edilmesi, iyi bir planlama yapilmasi amaciyla iki bölgeyi dört bölgeye çikartmayi uygun gördük. Biz de o düzenleme ile ilgili yeni bir çalisma yaptik. Dört bölgeyi kaldirip iki bölgeye düsürüyoruz. Bati ve dogu illeri iki grup olarak devam etmis olacak. Sark görevini bitiren personellerimizin, bati illerindeki görev süresini tamamlamasi halinde zorunlu yer degisikligine tabi tutulmasi durumu da kaldirilacak. Yasindan dolayi emekliligine 3 yil kalan personelimize saglanan haklari, istedigi yere istedigi sekilde tayin olma hakki 5 yila çikmis olacak. Görevde yükselme ve unvan degisikligi sinav sürecini baslattik. Yaklasik 2 bin 500 kisilik bir katilim öngörüyoruz. Insallah en kisa sürede bu sinavi gerçeklestirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA