Okyanusta Kaybolan Balikçi, 2 Gün Sonra Samandirada Bulundu

Brezilya’da tekneden düserek okyanusta kaybolan balikçi, 2 günlük arama sonucunda sinyal samandirasina tutunmus halde bulundu.

Brezilya’nin Rio de Janeiro eyaletinin Atlantik Okyanusu kiyisindaki Sao Joao da Barra sehrinden 25 Aralik’ta balik tutmak için açilan 43 yasindaki balikçi Deivid Soares, tekneden düstükten sonra akintiya kapilarak kayboldu. Ailesinin endiselenerek çevredekilerden yardim istemesi üzerine Deivid’in arkadaslari harekete geçti. Okyanusta 2 günlük süren arama çalismalari kapsaminda Soares, okyanusun ortasindaki bir sinyal samandirasina tutunmus halde bulundu.

"Daha iyi bir adam olmak için ikinci bir firsatim oldu"

Balikçi Soares basina gelenleri anlatirken, suya düstükten sonra teknesine geri dönmek için 10 dakika boyunca ugrastigini ancak okyanustaki güçlü akinti sebebiyle basaramadigini söyledi.

Bunun üzerine daha fazla yorulmamak için gömlegini ve pantolonunu çikararak kendini akintiya birakan Deivid, 4 saat sonra ulastigi sinyal samandirasina tirmanarak yardim bekledigini ifade etti.

Samandirada bekledigi 2 gün boyunca soguktan ölecegini düsündügünü belirten balikçiya, götürüldügü acil serviste yapilan saglik kontrolünde asiri sivi kaybi teshisi konularak tedaviye baslandi.

Kurtarildiktan bir gün sonra isine dönen Soares, yasadigi bu kötü tecrübenin ardindan, “Hayata daha farkli gözlerle bakmak ve daha iyi bir adam olmak için ikinci bir firsatim oldu” dedi.

Kaynak: İHA