Balkonuna Ses Sistemi Kurdu, Tüm Sokaga Gece Gündüz Müzik Dinletti

Esenyurt’ta evinin balkonuna kurdugu ses sistemiyle gece ve gündüz saati ayirt etmeden yüksek sesle müzik çalan sahis, mahalleliyi çileden çikartti. Sikayet üzerine gelen polis ekiplerinin güçlükle gözaltina aldigi süphelinin o anlari cep telefonu kameralarina anbean yansidi.

Balkonuna Ses Sistemi Kurdu, Tüm Sokaga Gece Gündüz Müzik Dinletti
Olay, geçtigimiz günlerde Esenyurt Saadetdere Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, evinin balkonuna ses sistemi kuran bir sahis, gece gündüz yüksek seste müzik çaldi. Saatlerce çalan müzikten rahatsiz olan sokak sakinleri sahsi polis ekiplerine sikayet etti. Ihbar üzerine sokaga gelen polis ekipleri, süpheliyi gözaltina almakta güçlük çekti. Ekipler tarafindan yere yatirilip sakinlestirilen sahis, ters kelepçe takilarak karakola götürülmek üzere araca bindirildi. Ifadesi alindiktan sonra evine dönen süphelinin, ertesi sabah ayni sekilde balkonundan yüksek sesli müzik çalmaya devam ettigi belirtildi. Mahallelinin sikayeti üzerine polis ekipleri tekrar sahsin evine gitti. Bir kez daha gözaltina direnen sahis, polis ekipleri tarafindan bu sefer de tasinarak ekip aracina bindirildi. Süphelinin kullandigi ses sisteminin ise sokak sakinleri ile sahis arasinda çikan bir tartisma sirasinda parçalandigi ögrenildi. Yasanan o anlar çevredeki vatandaslarin cep telefonu kameralariyla saniye saniye görüntülendi.

“Her gece son ses ile sarkilari açar”

Konu ile ilgili konusan sokak sakini Poyraz Ilhan, “Evet sahis bu sokakta oturuyor ve çaldigi sarkilari duyuyoruz. Bazen ilahi dinletiyor bazen eski sarkilardan açiyor. Kullandigi ses sisteminin parçalari da burada çünkü dün kirilmisti. Gece ya da gündüz hep ayni ve artik alistik. Zihinsel problemleri olmasinin ve alkol içmesinin etkisiyle gece sarkilari çaliyor. Bazen de saçma sapan seyler söylüyor. Biz buna bir tepki göstermedik çünkü bunu artik normal karsiliyoruz. Bazen sarki istedigimiz oluyor. ‘Tamam, çalarim’ diyor. Her gece son ses ile sarkilari açar ya polis gelip zorla alip götürür ya da kimse sesini çikarmaz. Bazi insanlar bundan rahatsiz olabiliyor ama hastalik yani yapacak bir sey yok. Biz memnunuz. En azindan müzik dinliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA