Genç Iletisimciler Meslegi Yerinde Ögrenme Firsati Yakaladi

Esenler Medya Akademisi’nde egitim alan ögrenciler, TRT Istanbul Ayazaga stüdyolarini ziyaret ederek, TV yayinciligi ve gazetecilige dair pek çok bilgiyi yerinde ögrenme firsati yakaladi.

Genç Iletisimciler Meslegi Yerinde Ögrenme Firsati Yakaladi
Esenler Belediyesi bünyesinde egitimlerine devam eden Esenler Medya Akademisi ögrencileri, Ayazaga’da bulunan TRT stüdyolarini ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde TRT Haber Editörü Ömer Tekerek, ögrencileri TRT Haber ofisinde agirlayarak, meslege iliskin bilgi ve tecrübelerini paylasti. Reji odasinin isleyisi hakkinda bilgilerin verildigi ziyarette, canli yayinlarin nasil gerçeklestigi, reji odasinda görevli personelin görevleri, bant yayinlarin hazirlanis süreçleri, kullanilan cihazlar ve programlar uygulamali olarak gösterildi. Ardindan TRT Spor, TRT Iç Yapimlar gibi pek çok servis ziyaret edilerek, ögrencilerin sorulari yanitlandi.

“Ögrendigimiz bilgileri pekistirdik”

Ziyaretten memnun kaldigini ifade eden Arzu Yildirim, “Bugün TRT’yi ziyaret ettik. Meslege dair pek çok sey ögrendik. Verimli bir gün oldu bizim için. Akademide ögrendigimiz bilgileri bugün pekistirmis olduk. Katki saglayan herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Mert Reçber ise, “TRT ziyareti çok iyi oldu bizim için. Burada meslekte tecrübeli agabey ve ablalarimizla bir araya geldik. Aklimdaki sorulari sorma firsati buldum. Ileriye dönük yapmak istediklerim zihnimde daha iyi sekillendi. Akademide de çok donanimli ve çok ilgili hocalarimiz sayesinde teorik bilgiler edinmistik. Bugün isin mutfagini gördük. Ben de bizlere bu firsati sunanlara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA