Türkiye Irak Is Konseyi Baskani Halit Acar'dan 25 Aralik Mesaji

Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu Türkiye Irak Is Konseyi Baskani Halit Acar, Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yili nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Türkiye Irak Is Konseyi Baskani Halit Acar'dan 25 Aralik Mesaji
Halit Acar, “Emsalsiz bir mücadelenin yasandigi bu cografyalarin zaferleri, mazlum milletlerin bagimsizlik yolunda örnek aldigi en önemli tarihi olaylar arasinda yer almaktadir. Milli Mücadele ruhunun yasamasindaki en önemli unsurlar arasinda yer alan bu mücadele bagimsizligimizin ve vatanimizin da en önemli teminatidir” dedi.

Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu Türkiye Irak Is Konseyi Baskani Halit Acar, 25 Aralik tarihinin sadece Gaziantep için degil Türkiye için büyük bir anlam tasidigini ifade ederek, “Antep Savunmasi, yasadigimiz cografyayi bizlere vatan kilan atalarimizin ödedigi en aci bedellerin birisidir. Antep Savunmasi, Birinci dünya savasi sonrasi isgal edilen vatan topragimizin düsman isgalinden kurtulusundaki en önemli adim Anteplilerin esarete hayir deyisi ve bagimsizlik yolunda yaktiklari mesalenin Anadolu’yu aydinlatarak milli mücadele ruhunun, birlik ve beraberligin öneminin daha iyi kavrandigi, bir milletin küllerinden yeniden dogusunun saglandigi en önemli dönüm noktalarindan birisidir. Antep Savunmasi, orantisiz güç karsisinda yediden yetmis yediye atalarimizin tek bir hedef etrafinda toplanarak sadece düsmana karsi degil, açlik, yokluk ve soguga karsi verdikleri amansiz bir mücadelenin adidir. 101 yil önce yasanan ve sanli tarihimize önemli bir mihenk tasi olarak islenen Antep Savunmasinin ardindan dünya sehir savaslari arasinda en büyük efsane olarak kabul ettigimiz Antep Savunmasi 11 aylik direnis sonucu bir kentin esarete, açliga karsi direnis için verdigin mücadele sonucunda sehrin nüfusunun üçte birine yakini sehit düsmüstür, 6317 sehidi ve binlerce gazisiyle atalarimiz vatan topraklarini isgal etmeye çalisanlara karsi tarihi bir ders vermeyi basarmistir. Dün açlikla mücadele eden bu kentin insanlari bugün dünya gida sektörlerinin en büyük ve en önemli firmalarina sahiptir. 101 yil önce kenetlenen ve milli mücadele ruhunu yasamlarina siar edinen Gazianteplilerin ayni inanç ve çabayla bugünde O ruhu yasatmasi elbette yasanan en aci tecrübelerin sonucudur. Gerek kentimizin gerekse ülkemizin korunmasi ve savunmasinda canlarini hiçe sayarak ölüme adeta ödül gibi kosan aziz sehitlerimizi, bugün aramizda bulunmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. 25 Aralik Gaziantep’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. yil dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA