Iran'da Ingiltere Adina Faaliyet Yürüttügü Iddia Edilen 7 Kisi Gözaltina Alindi

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu, ülkedeki Mahsa Amini protestolarina liderlik ettikleri ve Ingiltere adina faaliyet yürüttükleri iddia edilen 7 kisinin ülkeden kaçmaya çalisirken gözaltina alindigini açikladi.



Aralarinda Iran-Ingiltere vatandasi bulunan toplam 7 kisi Iran’dan kaçmaya çalistiklari sirada Iran Devrim Muhafizlari Ordusu tarafindan gözaltina alindi. Iran Devrim Muhafizlari Ordusu tarafindan yapilan yazili açiklamada, söz konusu kisilerin Ingiltere merkezli "Zagros" adli örgütün üyesi olduklari ifade edilerek, Mahsa Amini protestolarina katilim çagrisi yaparak, protestolara liderlik ettikleri belirtildi. Açiklamada, "Ülke içerisinde Ingiltere merkezli faaliyet yürüten ve içerideki rejim karsiti gruplari kullanarak Iran’daki ayaklanma ve isyanlari kiskirtan ve bu yönde örgütlü faaliyet içerisinde bulunan ‘Zagros’ adli bir örgüt tespit edilerek çökertildi" denildi.

Operasyonun Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Kerman Istihbarat Birimi tarafindan gerçeklestirildigi aktarilan açiklamada, "Aralarinda ülke içerisindeki isyanlara liderlik eden, içerik üreterek eylem çagrilari yapan ve ayaklanmalari organize ettikleri tespit edilen 7 kisi ülkeden kaçmaya çalisirken gözaltina alindi. Gözaltina alinanlar arasindan bazilarinin Iran-Ingiltere vatandasi oldugu tespit edildi. Örgütün içeride ve disaridaki baglantilarinin tespit edilmesine yönelik sorusturma ise devam ediyor" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA