Konyaalti'nda Maraton Heyecani Basladi

Konyaalti Belediyesi’nin bu yil ikincisini düzenledigi Antalya Ultra Maraton’da ilk gün parkurlari tamamlanirken, sporcular günün erken saatlerinde Konyaalti Sahili’nden Toros Daglari’na yaris heyecani yasadi.

Konyaalti'nda Maraton Heyecani Basladi
Konyaalti Belediyesi 2. Antalya Ultra Maraton heyecani basladi.

Günün erken saatlerinde baslayan maraton, uzun parkurun ardindan sporcularin bitis noktasina ulasmasi ile tamamlandi. Saat 04.30’da 57 ve 85 kilometrelik parkurlarin starti verilirken saat 08.00’de ise 31 kilometrelik parkurun starti verildi.

Yogun bir katilim ile baslayan uzun etaplar, Konyaalti Sahili’nden baslayip sirayla Geyikbayiri, Saklikent güzergahinda sona erdi. 85 kilometrelik parkur ise yine Geyikbayiri’nda tamamlandi. Geçen yila oranla bu yil daha yogun katilim saglanan maratona, 35 ülkeden bin 500 sporcu katildi.

Sporculari bitis noktalarinda karsilayan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, yarisi tamamlayan sporculara madalyalarini verdi. Zorlu üç parkuru tamamlayan sporculari tebrik eden Baskan Esen, bu yil ikincisini düzenledikleri maratona, dünyanin birçok ülkesinden yogun katilim saglanmasindan memnun olduklarini ifade etti.

Sadece Türkiye’de degil uluslararasi anlamda da sayili maratonlar arasina girmek istediklerini ifade eden Esen, “Kentimizin spor turizmine katki sagladigimiz gibi saglikli yasami da tesvik ediyoruz. Insanlarin spora yönelmesi ve bu tarz etkinliklere daha fazla ilgi göstermesi için çabaliyoruz” dedi.

"Büyük maraton,zorlu parkurlar"

Konyaalti Belediyesi’nin düzenledigi Antalya Ultra Maraton’un 85 kilometrelik parkurda genel klasman birincisi olan ve yarismaya Rusya’dan katilan Sergey Sokolov, parkuru begendigini ve gelecek yil yine katilmak istedigini aktardi. Parkurun dengeli oldugunu söyleyen Sokolov, “Açikçasi üç yildir bu yarislara katilip katilmama konusunu düsünüyordum. Antalya Ultra Maraton’a katilmaya karar verdim ve burayi sevdim. Çok sira disi bir yaris oldu. Gelecek yil tekrar katilmak için antrenmanlar yapmayi düsünüyorum. Parkurlar anlaminda dengeli bir yaris oldu. Çünkü kolay ve zor bölümler iç içeydi” dedi.

"Il disindan katilimlar"

Maratona İçel’den katildigini söyleyen sporcu Kübra Tekatli, “31 kilometrelik parkura katildim. İçel’den geldim. Çok güzel bir parkurdu. Gerçekten her yeri bir cennet kösesi gibi. Özellikle 20. kilometreden sonra dogayi izlemekten hayranligim daha da artti. Seneye yine buradayim. Bu seneki rekorumu kiracagim insallah”dedi.

Maratona Ankara’dan katildigini belirten bir baska sporcu olan Dilek Canberi ise, “31 kilometrede kostum. Çok keyifliydi. Parkurun selale geçisleri, manzarasi çok güzeldi. Emekleri için herkese tesekkür ediyorum. Seneye tekrar katilmak isterim” diye konustu.

Büyük heyecan ile baslayan Konyaalti Belediyesi 2. Antalya Ultra Maraton’un ikinci gün kosulari ise 5-12 kilometre parkurlar ve Pati-Run parkuru ile devam edecek.
Kaynak: İHA