Brezilya'da Havaalani Yakininda Bomba Bulundu

Brezilya’nin baskenti Brasilia’daki uluslararasi havaalani yakininda bulunan süpheli paket bomba imha ekipleri tarafindan etkisiz hale getirildi.

Brezilya’nin baskenti Brasilia’daki uluslararasi havaalani yakinindaki bir yolda bulunan yakit tankerindeki süpheli paket panige neden oldu. Brasilia sehri Federal Bölge Askeri Polisi tarafindan yapilan açiklamada, paketin içinde bomba oldugu bildirildi.

Bombanin bulundugu araç sürücüsü, aracina bir baskasi tarafindan süpheli bir kutu yerlestirildigini fark ettigini ifade ederken, olay yerine gelen polis ekipleri de kutunun tellerle sarili olmasi nedeniyle bomba olabileceginden süphelendiklerini söyledi.

Olay üzerine bölgeye gönderilen bomba imha ekiplerinin patlayiciyi yaklasik bir buçuk saat süren çalisma sonucu etkisiz hale getirdikleri ve daha sonra incelenmek üzere adli makamlara teslim ettikleri ögrenildi. Askeri Polis kutunun içindeki bombanin telle bagli 2 dinamitten olustugunu açiklarken, yetkililer olayla ilgili sorusturmanin sürdügünü aktardi.
Kaynak: İHA