Yeni Asgari Ücret Hem Isçiyi Hem De Isvereni Memnun Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan ve son 20 yilin en yüksek dolar kuru olan yeni asgari ücret, Denizli’de hem isveren hem de isçiler tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Yeni Asgari Ücret Hem Isçiyi Hem De Isvereni Memnun Etti
Cumhurbaskani Erdogan tarafindan 2023 yilinin yeni asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açiklandi. Yaklasik 3 bin TL’lik zammin ardindan en yüksek dolar kuru olan asgari ücret, birçok vatandas tarafindan olumlu karsilandi. 100 TL olan katkinin 250 TL’ye yükselmesini de degerlendiren Denizlili isveren ve isçiler, yeni ücretin hayirli olmasini diledi.

Isveren Murat Oguz, “Yapilan asgari ücret zammi konusunda memnunuz. Hem isçiyi hem de isvereni sevindirdi. Dolar kuruna oranla iyi bir zam yapildi. Hem isçiyi hem de bizi de düsünmek gerekiyor. Bizim 8 bin TL civarinda beklentimiz vardi fakat 500 TL fazla oldu, iyi oldu” dedi.



“Piyasaya göre iyi bir zam yapildi”

Yeni asgari ücretin beklentisinin üstünde oldugunu söyleyen Orhan Yilmaz da, “Piyasaya göre iyi bir zam yapildi. 3-5 ay sonra ürünlere bir zam gelmedigi takdirde güzel oldugunu düsünüyorum. Ben ve birçok kisi beklemiyordu. 7 bin TL civarinda beklentimiz vardi. Tüketiciye baska zamlar yansitilmadigi takdirde iyi bir zam oldugunu söyleyebilirim” diye konustu.

Enflasyonun çok fazla artmamasi halinde açiklanan rakamin yeterli oldugunu belirten isveren Dilan Beceren ise söyle konustu:

“Asgari ücret beklenmedik bir miktara çikarildi. Verilen zam rakaminin gayet iyi oldugunu düsünüyorum. Enflasyon ve zamlar çok fazla olmasa bence yeterli bir zam oldugunu söyleyebilirim.”
Kaynak: İHA