Üniversite Ögrencileri Ile Ruh Sagligi Söylesisi Yapildi

Afyonkarahisar’da üniversite ögrencilerinin ruh sagliginin korunmasi ve psikolojik dayanikliliginin artirilmasi amaciyla Il Saglik Müdürlügü tarafindan “Gençlik Ruh Sagligi Söylesisi” gerçeklestirildi.

Üniversite Ögrencileri Ile Ruh Sagligi Söylesisi Yapildi
Il Saglik Müdürlügünde görev alan Psikolog Numan Harputlugil moderatörlügünde, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nden konusmacilarin katilimiyla söylesi gerçeklestirdi. Sunumlarinda, Dr. Ögr. Üyesi Hacer Gizem Gerçek tarafindan psikolojik dayaniklilik, rezilyans konulari, Dr. Ögr. Üyesi Yekta Özkan tarafindan Çocukluktan Eriskinlige Dikkat Eksikligi ve Hiperaktivite basliklari ele alindi.

Paydas kurumlarca gençlerin alabilecekleri hizmetler ve basvuru yapabilecekleri merciler hakkinda bilgilendirmeler yapildi. Ögrencilerin ruh sagligi alaninda yasadiklari güçlükler, çözmekte zorlandiklari problemler, merak ettikleri basliklar konusuldu. Ayrica ruh sagligina iliskin daha detayli görüsmeler için Saglikli Hayat Merkezi’ne ulasabilecekleri aktarildi.
Kaynak: İHA