Türk Lirasini Klozete Atan Fenomen Mika Can Raun Hakim Karsisina Çikti

Türk lirasini klozete attigi gerekçesiyle hakkinda “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” ve “Devletin egemenlik alametlerini asagilama” suçlarindan 7 yil 6 aya kadar hapis cezasi istenilen sosyal medya fenomeni Mika Can Raun, hakim karsisina çikti. Sanik savunmasinda, “Bugüne kadar hayatimda siyasi ve politik bir davranisim olmadi” dedi.



’Mika Can Raun’ lakabiyla taninan Mikail Can Kurnaz isimli sosyal medya fenomeninin 21 Ekim tarihinde 100 TL’yi klozete atarak üzerine sifon çektigi görüntüler sosyal medyada tepki toplamisti. Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan olayin ardindan gözaltinda altina alinan ve adli kontrol sartiyla serbest birakilan Mikail Can Kurnaz hakkinda “Atatürk’ün hatirasina alenen hakaret” ve “Devletin egemenlik alametlerini asagilama” suçlarindan hapis cezasi talebiyle dava açilmisti.

Anadolu 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanin ilk celsesi görüldü.

Durusmaya, Mika Can Raun ve avukati katildi.



“Hiçbir sey düsünmeden yaptim”

Sanik savunmasinda, “Bugüne kadar hayatimda siyasi ve politik bir davranisim olmadi. Bu amaçla sosyal medyada da bir paylasim yapmadim. Iddiaya konu olayin yanlis anlasildigini anlayinca hemen videoyu kaldirdim ve olaya iliskin açiklama yaptim. Hiçbir sey düsünmeden yaptim. Söyle ki zaten parayi tuvalete atmadim. Insanlar da bu durumu biliyordu. Atatürk’ün hatirasina bir kastim yoktur. Devletin egemenlik alametlerini asagilamaya yönelik herhangi bir kastim da olmamistir. Suçu kesinlikle kabul etmiyorum. Videonun sonunda söylemis oldugum düsüncede de herhangi bir suç kastim yoktur. Daha öncesinde de benimkinden daha farkli açik ve net parayi asagilayan paylasimlar yapilmisti ancak bana yapilan gibi gözalti karari verilmedi. Dava da açilmadi. Öncelikle beraatimi aksi halde hakkimda lehe olan bütün hükümlerin uygulanmasini talep ederim” dedi.



Avukati ise, “Müvekkilim sosyal medyada taninan içerik üreticisidir. Komedi disinda herhangi bir alanda içerik üretmemistir. Davaya konu edilen videoda diger videolar gibi siyasi ve politik bir amaç gütmemistir. Müvekkilim söz konusu videoda ekstra olarak ‘güzel ülkem’ seklinde bir ibare kullanmistir. Devletin egemenlik alametlerini ve Atatürk hatirasini asagilamak isteyen birisinin bu sekilde ibare kullanmayacagi açiktir” diyerek müvekkili halkinda beraat karari verilmesini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme sanik hakkindaki adli kontrol kararini kaldirarak, esas hakkindaki mütalaasini hazirlamak üzere dosyanin Cumhuriyet Savcisina gönderilmesine karar verdi. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Kaynak: İHA