TSE'den Selçuklu Belediyesine 'ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Türk Standartlari Enstitüsü Kurumu (TSE) tarafindan “TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi” Belgesi’ni almaya hak kazandi.

TSE'den Selçuklu Belediyesine 'ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'
Son dönemde enerji verimliligi noktasinda sürdürdügü örnek çalismalariyla dikkat çeken Selçuklu Belediyesi’nin bu basarisi TSE tarafindan da belgelendirildi. Bu çerçevede TSE Baskani Mahmut Sami Sahin Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya “TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi” Belgesi’ni takdim etti. Selçuklu Belediyesi’nde gerçeklestirilen takdim törenine TSE ve belediye yetkilileri katildi.

“Hizmet kalitemizi en üst seviyeye yükseltmeye gayret ediyoruz”

Türk Standartlari Enstitüsü Baskan ve heyetini Selçuklu’da agirlamaktan dolayi duydugu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, TSE’nin önemli çalismalara imza attigini belirterek, “Ülkemizin hizmet sektörü, üretim sektörü ve kurumsal alanlarda kendisini daha iyi ifade edebilmesi ve her alanda standartlarimizin gelistirilmesi ve yükseltebilmesi noktasinda önemli çalismalara imza atiyorsunuz. Öncelikle bütün heyetinize bu degerli çalismalardan ötürü tesekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak hem hizmet kalitemizi yükseltme hem de yaptigimiz çalismalarda en üst seviyede verimli ürünler elde etmek için Türk Standartlari Enstitüsü’yle her zaman is birligi halinde çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Bu manada Selçuklu Belediyesi ilk TSE belgesini alan belediyelerin içerisinde yer aliyor. Daha önceki süreçlerde kalite yönetimi belgesi, is sagligi güvenligi belgesi, müsteri memnuniyeti belgesi ve diger alanlarda da belgelerini alan ve Türk Standartlari Enstitüsü’yle de en verimli çalismayi yapan belediyeyiz” dedi.



“TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk belediyelerden biri olduk”

Selçuklu Belediyesi’nin enerji verimliligi alaninda sürdürdügü güzel çalismalarin da belgelendirilmesinin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen Baskan Pekyatirmaci, “Ülkemizde ve dünyada son dönemde enerji verimliligi artik öne çikan bir konu haline geldi. Selçuklu Belediyesi olarak bu alanda da çok ciddi çalismalar yürüttük. Enerji verimliliginin arttirilmasi, yenilenebilir enerji kaynaklarindan istifade edilmesi, idari binamiz basta olmak üzere bütün sosyal tesislerimizde kayip kaçaklarin önlenmesi ve enerjinin en dogru ve en verimli sekilde kullanilmasi noktasinda çalismalarimizi çok hizli bir sekilde yaptik ve sizlerin de biz de destekleri neticesinde bu konuda da enerji yönetimi belgesini almaya hak kazanan ilk belediyelerden biri olduk. Bu konuda bundan sonraki süreçte de insallah Türk Standartlari Enstitüsümüzle birlikte çalismalarimizi genisleterek devam ettirmeyi planliyoruz. Biz her alanda Türk Standartlari Enstitüsü’yle birlikte çalismaya ve yapacagimiz hizmetlerde de üretecegimiz ürünlerde de standartlari belirleme noktasinda TSE’mizde birlikte olmayi her zaman haziriz. Insallah önümüzdeki süreçte de çok verimli çalismalarin ortaya çikacagini düsünüyorum” diye konustu.



“Selçuklu Belediyemizin enerji sarfiyatinin azaltilmasina yönelik çalismalarini takdir ediyoruz”

Ev sahipliginden dolayi Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya tesekkür eden çerçevede TSE Baskani Mahmut Sami Sahin, “Selçuklu Belediyemizle, sizinle bahsettigimiz üzere hem belgelendirme hem sertifikasyon alanlarinda geçmis dönemlerde çok yogun bir çalisma içerisinde olduk. Dünyada enerjinin çok daha kiymetli oldugu bu dönemde belediyemizin yapmis oldugu çalismalar dogrultusunda TSE ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemiyle alakali belgeyi almaya belediyemiz hak etti, kazandi. Bu çerçevede bugün bu belgeyi belediyemize takdim edecegiz insallah. Tabii enerji verimliligi günümüzün en önemli sloganlarindan bir tanesi. Çünkü Dünyada biliyorsunuz karbon saliniminin azaltilmasina yönelik sürdürülebilir bir çevre, sürdürülebilir bir dünya olusturmak noktasinda yogun bir çaba, yogun bir gayret sarf ediliyor. Bu anlamda bu enerji yönetim sistemi de öncelikle bu alandaki politikanin yönetici olarak sizler tarafindan kabul edilmis olmasi, bu alandaki enerji sarfiyatlarinin azaltilmasina yönelik tedbirlerin alinmis olmasi ve bu çalismanin kurumunuzda bir kültür haline getirilebilmesi noktasinda gerekli tedbirlerin, gerekli çalismalarin yapilmasini içeriyor. Bu enerji sarfiyatlarinin azaltilmasi ayni zamanda karbon salinimi da azaltilmasi noktasinda çok ciddi bir katki saglayacak. Biz bu anlamda belediyemizin bu çalismasini takdir ediyor ve sizleri de tebrik ediyoruz. Çünkü çocuklarimiz için, bir gelecek için temiz ve sürdürülebilir bir dünya birakmak noktasinda bu çalismanin çok kiymetli oldugunu düsünüyoruz. Artik dünyada bu alanda üretirken aslinda karbon salinimini en aza indirebilmekle alakali yogun bir çaba, yogun bir gayret var. Bunu yerelde baslatmis olmanin da kiymeti çok fazla ziyadesiyle biz de Türk Standartlari Enstitüsü olarak egitimlerimizle belgelendirme ve sertifikasyon çalismalarimizla bu alandaki çalismalari destekliyoruz. Ben belgenin önce Selçuklu Belediyesi’ne ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Bizi agirladiginizdan dolayi da size de çok tesekkür ediyorum” dedi.

TSE Baskani Sahin Baskan Pekyatirmaci’ya TSE ISO 50001 belgesi ve dünyanin ilk standart belgesi olan Kanunname-i Ihtisab-i Bursa’yi takdim etti. Baskan Pekyatirmaci da Baskan Sahin’e Selçuklu Belediyesi tarafindan kültür hayatina kazandirilan Ipek Yolu Konaklari eserini takdim etti.
Kaynak: İHA