Tarihi Kentler Birligi Bodrum'da Toplaniyor

Bodrum Belediyesi, kültürel miras yönetimi için çesitli projeler yürüttügü ve üyesi oldugu Tarihi Kentler Birligi’ni (TKB) Bodrum’da agirlayacak.

Tarihi Kentler Birligi Bodrum'da Toplaniyor


Antik çagdan günümüze Leleg, Karia, Dor, Helen, Roma, Bizans ve Osmanli gibi medeniyetleri barindiran ve bu uygarliklarin kalintilari ile essiz bir kültürel mirasa sahip olan Bodrum’a yakisan etkinlikler devam ediyor. Bodrum Belediyesi, üyesi oldugu ve hibe fonlar çerçevesinde bütüncül çalismalar yürüttügü Tarihi Kentler Birligi’nin 23-24 Aralik 2022 tarihlerinde bir otelde gerçeklestirilecek Bölge Toplantisi’na ev sahipligi yapacak.

Program, 24 Aralik Cumartesi günü saat 09.30’da Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ve Belediye Baskani Ahmet Aras’in açilis konusmalari ile baslayacak. Daha sonra, Belediye Baskani Ahmet Aras’in gerçeklestirecegi sunum ve “Dogal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak: Arkeolojik Alanlar ve Kirsal Miras” konulu panel ile sürecek. Üye belediyelerin katilimi ile gerçeklestirilecek programda, Bodrum ve bölgesi için “Dogal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak” konu basligi belirlendi.

Program su sekilde devam edecek; 10.00- 10.15 Seramik ve Heykel Sanatçisi- Alper Çinar- Bodrum Kentinde Arkeoloji ve Müze Çalismalari, 10.15-11.45 Panel: Dogal ve Kültürel Mirasa Bodrum’dan Bakmak: Arkeolojik Alanlar ve Kirsal Miras, Panel Moderatörü Mithat Kirayoglu - TKB Danisma Kurulu Üyesi ve ÇEKÜL Vakfi Baskan Yardimcisi. Programin konusmacilari ise su isimlerden olusuyor; Prof. Dr. Adnan Diler- Pedasa ve Leleg Yarimadasi’nin Kirsal Kimligi, Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan- Geç Antik Çag kent olusumunun Kissebükü özelinde genel hatlariyla degerlendirilmesi, Dr. Göksin Ilicali- Argos in Sandima: Karya’da Bir Koruma ve Yasatma Projesi

11.45-12.00 Kapanis Konusmasi ve Degerlendirme - TKB Adina Genel Sekreter Sezen Cihan

Ayrica, programinin yapilacagi otelin fuaye alaninda, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu el sanatlari Bölümü Ögretim Görevlileri Gülizar Çelebik ile Canan Kork Çiftçi’nin hazirladigi “Kültürel Miras” sergisi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA