Sosyal Medya Sifrelerinizi Güncelleyin Açiklamasi Dolandiricilarin Yeni Yöntemi Facebook'un Açigi Oldu

Sosyal medya sitesi Facebook’un yeni bir açigi dolandiricilarin yeni yöntemi oldu. Kullanicilarin hesaplarina erisen hackerler, gerçeklestirdigi paylasimlar üzerinden binlerce insani bu yoldan dolandiriyor. Uzmanlar ise sosyal medya hesaplarinin sifrelerinin güncellenmesi gerektigini bildiriyor.

Sosyal Medya Sifrelerinizi Güncelleyin Açiklamasi Dolandiricilarin Yeni Yöntemi Facebook'un Açigi Oldu
Dolandiricilarin, sosyal medya sitesi Facebook’ta var olan bir açik sayesinde kisilerin hesaplarina eriserek, onlarin adina paylasimda bulundugu ortaya çikti. Kolay yoldan para kazanma paylasimlarinda bulunan hackerler, binlerce insani bu yoldan dolandiriyor. Hackerlarin saldirisina ugrayan Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya Içerik Üreticisi olan Ozancan Sadik Kubilay konunun detaylarini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti.

“Hesap güvenligi için sifrenizi acil bir sekilde güncelleyin”

Teknoloji Editörü ve Sosyal Medya Içerik Üreticisi olan Ozancan Sadik Kubilay, konunun detaylarini su sekilde ifade etti:

“Geçtigimiz gün Instagram hesabima bir anda birilerinin tarafindan eristigini dair bir telefon aldim ve bu telefon sonrasinda baktigimda hesabimda gerçekten de iste bu herkesin dolandirildigini da yapilan paylasimlardan bir tanesinin yapildigini gördüm. Borsa uygulamasi servisinde su kadar para kazandim gibisinden zaten bu yalan bir paylasim bu arada onu da söyleyeyim. Bunu bir yerde görürseniz de dogrudan bu dolandirilma içerigi diyebilirsiniz ve sonrasinda hesabimda çift adimli dogrulama açik ve tüm güvenlik önlemleri açik olmasina ragmen bunun nasil mümkün olabildigini arastirmaya basladim ve Facebook’un hesaplar merkezi adindaki bir bölümünden hesaplara erisilebildigi baska hesaplarla da diger hesaplarin bir araya getirildigi ve bu sayede blok halinde bu hesaplardan gönderi ve hikaye paylasimi yapilabildigini fark ettim. Tabii bunun üzerine ben hesabimi geri almak için gerekli islemleri baslattim kendimce ama bunu yapan kisiler ayni zamanda hesabimdaki mail adresini telefon numarasini falan kaldirip çift adimli dogrulamayi devre disi birakmayi basarmislar bir sekilde. ’Nasil oluyor?’sorusu en önemli. Nasil oldugunu da baktiginda Facebook hesabi üzerinden bu ulasmayi gerçeklestirdiklerini, hesabima ulastiklarini gördüm. Dolayisiyla burada önemli olan 2-3 tane detay var. Bir tanesi Facebook hesabinizin sifresini çok yakin bir tarihte degistirmediyseniz mutlaka hesap güvenligi için sifrenizi acil bir sekilde güncelleyin. Çünkü hesaplar merkezi üzerinden belli ki çok rahat bir sekilde bu hesaplar çalinabilir, ele geçirilebiliyor."

“Çift adimli dogrulamayi açik birakin”

Hesabini geri aldigindan tanimadigi birkaç hesabin daha Facebook hesabina baglandigini belirten Kubilay, “Ben hesabimi elime geriye aldigimda ilk fark ettigim sey hesaplar merkezinde tanimadigim 3 ya da 4 tane daha farkli insanin Instagram hesabinin olduguydu. Bu beni oldukça sasirtti. Kontrol ettigimde o kisilerin hesaplarindan story paylasimi falan da yapabildigimi gördüm. Tabii ki hemen sonrasinda bu seyi iptal ettim. Bu izni hesaplari kaldirdim hesaplar merkezinden ama bu islemi yapan kisiler ayni zamanda o hesaplari da çok rahat bir sekilde erisebilmisler. Dolayisiyla Instagram ve Facebook sifrelerinizi çok hizli bir sekilde güncellemeniz oldukça önem arz ediyor. Çift adimli dogrulamayi siz yine ne olur, ne olmaz açik birakin” ifadelerini kullandi.

“Hackerler yepyeni bir yöntem bulmuslar”

Sosyal medya hesaplarinda kullanilan mail adreslerinin güncel olmasi gerektigine vurgu yapan Kubilay söyle devam etti:

“Hem Instagram hem Facebook adresinizin kayitli oldugu mail adresinin eger kullanmiyorsaniz mutlaka aktif kullandiginiz bir mail adresine çevirin. Çünkü benim Facebook’umda bulunan mail adresi bir süredir böyle sürekli bakmadigim bir mail adresi idi. Dolayisiyla o mail adresinden de böyle bir hesabinizi saldiri olma ihtimali oldukça yüksek. Bu konulara dikkat etmeniz önemle arz ediyor. Çünkü hackerler ya da kötü niyetli kisiler yepyeni bir yöntem bulmuslar. Sizin adiniza baska insanlarin dolandirilmasi adina bunu yapmaniz oldukça önemli. Çünkü burada sadece bir hesap hacklenmesinden söz etmiyoruz. Burada sizin adiniza baska insanlarin dolandirilmasindan bahsediyoruz. Oldukça önem arz eden bu konuya sizlerin de dikkat etmesi oldukça önemli diye düsünmekteyim.”
Kaynak: İHA