SANKO Üniversitesi Hastanesi Sifir Atik Belgesi Aldi

SANKO Üniversitesi Hastanesi kurdugu Sifir Atik Yönetim Sistemi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’ndan “Sifir Atik Belgesi” aldi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Sifir Atik Belgesi Aldi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca yürütülen “Sifir Atik Projesi” çerçevesindeki çalismalarin sonucunda Sifir Atik Belgesi aldiklarini belirten SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, gelecek adina en büyük yatirimin, atiklarin geri dönüstürülmesi oldugunu söyledi.



SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin saglik hizmetinin yaninda gelecege katki sunacak çalismalarla da adindan söz ettirdigine dikkat çeken Dr. Kileci, sunlari kaydetti:

“Sifir Atik Projesinde amacin israfin önlenerek, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, atik olusmasindaki nedenlerin belirlenerek, engellenmesi ya da en aza indirilmesidir. Hedef, sifir atik olustugunda kaynaginda ayri ayri toplanip, geri dönüstürerek geri kazanimi saglamaktir. Amaç ise bunlarin bütünlestirilmesiyle kaynak elde etmektir. Tüm bunlar degerlendirildiginde, dogal kaynaklarin verimli kullanilmasinin degeri bir kez daha ortadir. Bu nedenle de özellikle son yillarda sifir atiga yönelik çalismalar bütün dünyada hem bireysel hem kurumsal hem de belediyeler tarafindan yaygin bir uygulama alani bulmaktadir.”

Saglikli hayat, saglikli bir çevre ile mümkün anlayisindan yola çikarak yaptiklari çalismalarla belgeyi aldiklarinin altini çizen Dr. Kileci, “Gelecegin koruyuculari olarak, hepimize önemli görevler düsmektedir. Bu belgenin alinmasi ve devamliliginin saglanmasi konusunda destek olan tüm personelimize duyarliliklari için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA