Samsun'da 67 Bin Aileye 'Ihtiyaç' Ziyareti

Samsun’da Ulusal Ziyaret Programi kapsaminda 4 ayda 67 bin 371 aile ziyaret edilerek sosyal hizmet modelleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu, sorunlarinin tespiti yapildi.

Samsun'da 67 Bin Aileye 'Ihtiyaç' Ziyareti
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi koordinasyonunda yürütülen Ulusal Ziyaret Programi Türkiye genelinde oldugu gibi Samsun’da da devam ediyor. Ziyaretler sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflari araciligiyla çesitli destek ve yardimlardan yararlanan aileler basta olmak üzere sosyal yardim ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan vatandaslara yönelik uygulanan sosyal yardim ve sunulan sosyal hizmet modelleri hakkinda bilgilendirme yapmak ve söz konusu ailelerin halihazirdaki durumlarinin tespitine iliskin yapilan aile ziyaretlerini kapsiyor. Bu çerçevede Samsun’da 4 ayda 67 bin 371 aile bu amaçla ziyaret edildi. Görüsmelerde, hanelerin sosyal yardim ve sosyal hizmet ihtiyaçlarini tespit etmeyi amaçlayan sorular soruluyor. Sorular, sosyal yardim ihtiyaçlari, aile danismanlik veya egitim ihtiyaçlari, engelli veya yasli bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadin, sehit yakini, gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar gibi basliklarda toplaniyor. Bu sorular vesilesiyle hanenin tüm ihtiyaçlari tespit edilerek herhangi bir ihtiyaç halinde destek alabilecegi kamu kurum ve kuruluslari hakkinda bilgi veriliyor. Ayrica hane sahiplerine sosyal yardim ve sosyal hizmet modellerinin anlatildigi brosürler, Cumhurbaskani’nin konuya iliskin mektubu takdim ediliyor.

Ziyaretlerin tamamina yakini sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflari ile sosyal hizmet merkezleri personeli tarafindan gerçeklestiriliyor. Bunun yaninda ziyaret planlanan aile sayisinin çok oldugu bazi ilçelerde geçmiste vefa sosyal destek gruplari ile yapilan çalismalarda oldugu gibi kaymakamliklarca ögretmen, imam-hatipler gibi diger kurum ve kurulus personelinden de yararlaniliyor. Ziyaretlerin ortalama süresi her bir aile için 30 dakika olarak belirlendi. Ailenin açik ve yazili rizasi alinarak 14 sayfalik tespit formu dolduruluyor. Ihtiyaç sahibi vatandaslara daha hizli ve yerinde hizmet sunmak için baslatilan Ulusal Hane Ziyaretleri, 17 ilçede sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflari ve 7 sosyal hizmet merkezi personeli ile diger kurumlardan da personel destegi alinarak dezavantajli ailelerin güncel ihtiyaçlarini tespit etmeye yönelik devam ediyor.
Kaynak: İHA