Salihli'de Kasaplara Yeni Yil Öncesi Denetim

Manisa’nin Salihli ilçesinde kasaplara yönelik yilbasi öncesi denetimler yapilarak genel sartlara uygunluklari kontrol edildi.

Salihli'de Kasaplara Yeni Yil Öncesi Denetim
Salihli Belediyesi Zabita Müdürlügü, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde ilçede faaliyette bulunan kasaplar ile et ürünleri satan isyerlerini yeni yil öncesi denetledi. Veteriner hekim ve gida mühendisi esliginde ilçe genelinde faaliyet gösteren kasaplar ile et ürünleri satan isyerlerinde yapilan denetimlerde, ekipler satisa sunulan et ve et ürünlerinin gida yönetmeligine uygunlugunu, etlerin rengi, kokusu, muhafaza sartlari, kesim tarihleri ile nereden temin edildikleri, sakatat ve kanatli hayvan etlerinin son kullanma tarihleri, satisa sunulan etlerde yetkili kesimhane mührü olup olmadigi, isyeri ruhsati ve satis yerlerinin genel temizligini kontrol etti.

Zabita Müdürlügü ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerinin yaptigi denetimlerde herhangi bir olumsuzluga rastlanmadigi belirtilirken toplum sagligini dogrudan ilgilendiren gida üretimi ve ürün satisi yapan isyerlerine yönelik kontrollerin devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA