Prof. Dr. Fuat Sezgin, Sultangazi'de Sempozyumla Anildi

Sultangazi Belediyesi tarafindan Kültür Sanat Sezon’u çerçevesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin, düzenlenen Sempozyumla anildi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin, Sultangazi'de Sempozyumla Anildi
Sultangazi Belediyesi tarafindan Islam Tarihi Bilim ve Teknoloji Tarihi alaninda çalismalariyla taninan akademisyen yazar Prof. Dr. Fuat Sezgin, düzenlenen sempozyumla anildi. Sultangazi Nikah Sarayi’nda gerçeklestirilen sempozyuma Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi ögrencileri katildi.



“Kültür sanat sezonunu 1 yil boyunca Fuat Sezgin’le devam ettirdik”

Kültür Sanat Sezonu’nun 1 yil boyunca Fuat Sezgi’le devam ettigini söyleyen Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun; “Fuat Sezgin hocamiz Islam Bilim Tarihi açisindan çok önemli bir hocamiz. Bizlerde kültür sanat sezonunu 1 yil boyunca Fuat Sezgin sezonuyla devam ettirdik. Çesitli konser ve tiyatrolarimiz, Fuat Sezgin Bilim Tarihi Müzesi’ne gezilerimiz ve panellerimizle çok özel bir yili birlikte geçirmis olduk. Bugün de finalini yapiyoruz. Bugün Fuat Sezgin’i özel olarak anacagimiz ve 2 gün devam edecek bir sempozyumla Sultangazililere görevimizi ifade etmis olacagiz” dedi.



Kültür ve Turizm Bakanligi olarak kendi çalismalarina iliskin bir müzeyi kurma sansi yakaladik”

Fuat Sezgin ile çalismalar gerçeklestirdigini söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz; “Kendisi çok özel bir sahis. Özellikle 12. ve 16. Yüzyillar arasinda Müslüman bilim adamlarinin bu dünyaya katkisini çok dogru bir sekilde tespit edip dünyaya açiklayan en büyük düsünür. Kendisi sayin Cumhurbaskanimizin daveti üzere Türkiye’ye geri döndü. Türkiye’ye döndükten sonra kendisiyle çalisip Kültür ve Turizm Bakanligi olarak kendi çalismalarina iliskin kendi ismiyle andigimiz bir müzeyi kurma sansi yakaladik. Aslinda Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi önemli bir ismin basta Türkiye olmak üzere tüm Müslüman toplumlara yapmis oldugu katki bu toplumlara gösterdigi özgüvendir. Bugünün ülkemizin gençlerinin de ayni yolda özgüvenli sekilde bilimsel anlamda icat çikarttiklarini görüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA