Nigde'de 'Bir Arada Yasama Kültürü' Konferansi Gerçeklestirildi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Kültürlerarasi Dayanisma Kulübü is birliginde Prof. Dr. Fuat Sezgin anisina ’Sosyoloji Söylesileri VI’ çerçevesinde konferans gerçeklestirildi.

Nigde'de 'Bir Arada Yasama Kültürü' Konferansi Gerçeklestirildi
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlige Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Çiçek, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Orhan Yalçin, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Üner Kayabas, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Baskani Prof. Dr. Bülent Kara, akademik personel ile davetliler ve çok sayida ögrenci katildi.

Konferans, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Çiçek ve Sosyoloji Bölümü Baskani Prof. Dr. Bülent Kara’nin açilis konusmalariyla basladi.

Prof. Dr. Mazhar Bagli konferansinda, Adem ve Havva’dan bugüne kadar insanin varolus amacini arayislarindan ve herkesin bir kusursuzluk özlemi olmasina ragmen kusursuzlugun bulundugu anda insanin arayislarini birakacagindan ve kusursuzluk arayisinin toplumsal olarak var olma biçiminden söz etti. Prof. Dr. Mazhar Bagli açiklamalarinin devaminda; program katilimcilarina okudugu ve hayatinda etki biraktigini ifade ettigi kitaplari da tavsiye etti.

Program, günün anisina çekilen hatira fotografi ve tesekkür belgesi takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA