NEVÜ'den Profesör, Doçent Ve Dr. Ögretim Üyesi Alim Ilani

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin farkli akademik birimlerine toplam 36 ögretim üyesi atamasi yapilacagini söyledi.

NEVÜ'den Profesör, Doçent Ve Dr. Ögretim Üyesi Alim Ilani


NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Dogal ve Kültürel Miras Turizmi’ alaninda ihtisaslasan üniversite olarak belirledikleri hedefler dogrultusunda açmayi planladiklari yeni bölüm ve programlar ile birlikte akademik kadroyu da güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Aktekin, “Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ‘Dogal ve Kültürel Miras Turizmi’ alaninda ‘Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisas Üniversitesi’ ilan edilen üniversite olarak, bulundugumuz sehir, bölge ve ülkemiz için önemli proje ve çalismalar yürütüyoruz. Gelismis akademik ve fiziki alt yapimiz, nitelikli akademik kadromuz ve genis ölçekli bölüm ve programlarimiz ile ülkemizin tercih edilme orani oldukça yüksek bir üniversite olarak belirledigimiz hedeflerimiz dogrultusunda yeni açtigimiz ve açmayi planladigimiz bölüm ve programlarimizla birlikte akademik kadrolarimizi da güçlendiriyoruz. Bu çerçevede üniversitemizin Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Mimarlik Fakültesi, Egitim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Dis Hekimligi Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Saglik Bilimleri Fakültesi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Acigöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Hacibektas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun akademik birimlerine profesör, doçent ve doktor ögretim üyesi alacagiz” diye konustu.



6 Profesör, 13 Doçent ve 17 Dr. Ögretim Üyesi Alinacak

23 Aralik 2022 tarih ve 32052 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan ilana göre, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 48. maddesi, Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeligi, Yüksekögretim Kurulu Baskanliginca onaylanan “Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” hükümleri dâhilinde 6’si profesör, 13’ü doçent ve 17’si de doktor ögretim üyesi olmak üzere toplam 36 ögretim üyesi atamasi yapilacak.

NEVÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Mimarlik Fakültesi, Egitim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Dis Hekimligi Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Saglik Bilimleri Fakültesi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Acigöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Hacibektas Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun akademik birimlerinde açik bulunan profesör ve doktor ögretim üyesi kadrolarina basvuruda bulunmak isteyen adaylar, 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu’nun 26. 24.ve 23. maddeleri ile “Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde öngörülen kosullari saglamis olmak sartiyla basvuruda bulunabilecekler.

23 Aralik 2022 tarih ve 32052 sayili Resmi Gazete’de yayimlanan NEVÜ Akademik personel alim ilani için tiklayiniz.

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Ögretim Üyeligine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi için tiklayiniz.
Kaynak: İHA