MESKI 'Çevre Ölçüm Ve Analiz Yeterlilik Belgesi' Aldi

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü Merkez Su Analiz Laboratuvari, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan denetlenerek, ’Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi’ ile yetkilendirildi.

MESKI 'Çevre Ölçüm Ve Analiz Yeterlilik Belgesi' Aldi
MESKI Merkez Su Analiz Laboratuvari, her yil düzenli olarak TÜRKAK tarafindan ’TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarinin Yeterliligi Için Genel Gereklilikler’ standardi çerçevesinde gerçeklestirilen denetimlere ek olarak, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan ’Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarlari Yeterlik Yönetmeligi’ çerçevesinde ilk kez denetlenmisti. Denetimleri basariyla geçen laboratuvar, ’Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi’ alarak, bakanligin ’Kentsel Atik Su Aritimi Yönetmeligi’ ve ’Su Kirliligi Kontrol Yönetmeligi’ çerçevesinde 13 parametrede yetkilendirdigi bölgede tek yetkili kamu laboratuvari oldu.

Böylece, atiksu aritma tesislerinin ’iç izleme’ numunelerinin analizleri MESKI Merkez Su Analiz Laboratuvarinda gerçeklestirilecek ve laboratuvar, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin resmi logosuyla raporlama yapabilecek.
Kaynak: İHA