Marmaris Belediyesi'nden Istihdam Garantili Kurs

Marmaris Belediyesi, turizm sektöründe yasanan ara eleman sorununa yönelik bir çalisma baslatti. Belediye açtigi kursla ise ihtiyaci olanlara is bulacak, turizm sektörüne de nitelikli eleman kazandiracak.

Marmaris Belediyesi'nden Istihdam Garantili Kurs


Marmaris Belediyesi turizm alaninda yasanan nitelikli ara eleman sorununa yönelik yeni bir adim atti. Turizm Üst Kurulu’nun görüsleri dogrultusunda mesleki egitim kurslari açilmasina karar verildi.

Kurslari basari ile tamamlayan kursiyerlere 7 aydan az olmamak üzere istihdam garantisi verilecek.

Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu son toplantisinda pandeminin gölgesinde geçen 2020 ve 2021 turizm sezonlarinda kapanan turistik tesislerin farkli sektörlere yönelen çalisanlari nedeniyle yasanan nitelikli is gücü sorununu masaya yatirdi. Kurulun görüsleri dogrultusunda harekete geçen Marmaris Belediyesi de turizmde çalisacak nitelikli ara eleman yetistirilmesi amaciyla 2023 yili Ocak ayinda mesleki egitim faaliyetlerine baslama karari aldi. Buna göre Marmaris Ticaret Odasi, Güney Ege Turistik Isletmeciler ve Otelciler Birligi (GETOB) ve Marmaris Halk Egitim Merkezi is birliginde sertifikali kurslar açilacak. Ilk kurs ‘servis ve kat hizmetleri’ alaninda verilecek.

9 Ocak - 31 Mart 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek kurslarda ilk asamada 40 kursiyere servis ve kat hizmetleri konusunda egitim verilecek. Basvuru için herhangi bir yas ve egitim sarti aranmayacak. Haftanin 5 günü, Marmaris Belediyesi tesislerinde verilecek kurslari basari ile tamamlayan kursiyerlere 7 aydan az olmamak üzere istihdam garantisi verilecek. 3 ay sürecek egitim sürecinde kursiyerlerin konaklamalari da anlasmali otel isletmeleri tarafindan karsilanacak. Basvurular 4 Ocak 2023 tarihine kadar Marmaris Belediyesi Ek Hizmet Binasi’nda yer alan Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne sahsen yapilacak. Ayrintili bilgi için müdürlük görevlisi Gamze Gökmen Akkoyun’a 0 850 888 48 48 dahili 361’den ulasilabilecek.
Kaynak: İHA